1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Pazartesi Sendromu Hakkında Merak Ettikleriniz

Pazartesi Sendromu Hakkında Merak Ettikleriniz

Haftanın 7 günü içinde en çok ağrının, özellikle baş ağrısının pazartesi yaşandığını biliyor muydunuz? İşte pazartesi sendromu hakkında merak ettikleriniz...

A+A-

1. Mutsuz İş Hayatı
 
Yetişkin insanların ancak %15-20 kadarı kendisine uygun bir işte çalışmaktadır. Çoğunluğun işlerinde mutlu olduğu söylenemez.  Pazartesi nefret edilen işlere başlama günüdür. Bu durum tek başına baş ağrısı nedeni olabilir.

2. Bozulan Uyku Düzeni
 
Hafta sonu uyku düzeniniz değişir. Geç yatıp geç kalkmak ve saat kurmak zorunda olmamak birçok kişi için rahatlatıcı bir durumdur. Herkes rahat ve konforlu olana çabuk alışır. Pazar akşamı erken yatıp pazartesi erken kalkmak gerektiğini düşünmek bile çok sıkıntı yaratabilir. Uyku düzensizliği ve stres baş ağrısını tetikler. 

3. Yemek Düzeninin Bozulması
 
Baş ağrıları düzen sever. Uyku ve yemek alışkanlıklarındaki değişimler baş ağrısı başlatır. Hafta sonu yemek düzeni bozulur. Sağlıklı olmayan katkılı yiyecekler yenilir, içki sigara çok içilir. Pazar brunch gibi geç kahvaltılarda tüketilen salam, sosis, sucuk gibi katkılı şarküteri ürünleri de migreni tetikleyebilir.

4. Ani Değişimin Olumsuz Etkisi
 
Ani değişimler her sistemi zorlar.  İnsanların bedenleri de bir sistem gibi çalışır. Pazarın boşluğunu takip eden yoğun bir hafta başladı duygusu bile baş ağrısı olmasına yeter.

5. İş Ortamı Özellikleri
 
İş ortamındaki kişileri seçemezsiniz. Sevmediğiniz, sizi rahatsız eden davranışları olan patron, yönetici ve iş arkadaşlarınız olabilir. İş ortamının yerinin halı kaplı olması, yeterince havalandırılmaması, ofisteki birisinin kullandığı parfüm ya da ten kokusu baş ağrınızı başlatabilir. 

6. Anneler İçin
 
Çalışan anne hafta sonu dinleneceğini hayal eder ama çocuğun dersleri, programları, hafta sonu alışverişleri, yapılması gerekli işler listesi ile hafta sonu yoğun geçer. Pazartesi yine dinlenilmeden geçen hafta sonunun mutsuzluğu ve yorgunluğu, baş ağrısı ile başlar.

7. Gençler İçin
 
Gezmek varken tüm hafta çalışmak gençler için zordur. Hafta sonu iple çekilir ancak yeterince program yapmak için zaman yoktur. Günümüzde çoğunlukla cumartesi de çalışıldığı düşünülürse. Üstelik arkadaşıyla da sıkıntılar hep hafta sonu yaşanır. Sonuç baş ağrısı olabilir.

8. Çocuklar İçin
 
En önemli sorun hafta sonu ödevleridir. Tüm ödevleri yapmak gerektiği stresi bile baş ağrısı nedeni olabilir. Ayrıca sınav çalışması, birçok kurs ve aktiviteye gitmesi gerekebilir. Oyun oynamak varken tüm bunları yapmak baş ağrısı yapabilir. Çünkü çocuklarda da baş ağrısı yetişkinlerdekine yakın oranda mevcuttur. 

Bu haber toplam 5203 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.