1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Okullardaki psikolojik hizmetlerde aile faktörü

Okullardaki psikolojik hizmetlerde aile faktörü

Fatih Üniversitesi'nde hafta sonu yapılan Eğitimde Psikolojik Hizmetler Sempozyumu'nda 'Okulda Yürütülen Psikolojik Hizmetlerde Aile Faktörü' konusu tartışıldı.

A+A-

Fatih Üniversitesi Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Merkezi (FÜREDAM) tarafından organize edilen seminere Türkiye genelinde eğitim kurumlarında ya da psikolojik destek hizmeti sunan çeşitli kurum ve kuruluşlarda hizmet veren psikologlar, rehber psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları katıldı.

FÜREDAM Koordinatörü ve uzman rehber psikolojik danışman Fatma Yaşar Ekici, bu yıl 2.sini düzenledikleri sempozyumda okulda yürütülen psikolojik hizmetlerde aile faktörünü ele almaya çalıştıklarını söyledi. Sempozyumun onur konuğu olan Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Güveli, "Biyoritmi Düzenlemek ve Ruh Sağlığımız" başlıklı sunumunda uyku sorunları ve uyku sorunlarının yol açtığı psikolojik sorunlara dikkat çekti. Uykunun, insan bedeninin en büyük formatlayıcısı olduğunu söyleyen Güveli, "Kişi sabahleyin uyandığında kendini yenilenmiş hisseder ve geçen günün yorgunluğunu uyku ile atar. Ancak uyku bozukluğu yaşayanlar için bu durum söz konusu değildir. Uykuya dalmakta güçlük çekenler yorgunluğunu tam atamaz. Çok uyuyanlar ise güne adapte olamaz ve çok uyumalarına rağmen yine de yorgun kalkarlar. Bu nedenle uyku bozukluğu yaşayan kişilerde psikolojik sorunlar ortaya çıkar." dedi. Sempozyuma Fatih Ü. Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Klinik Psikolog Olcay Tüzün Akgün, Aile ve İlişki Terapisti Ebru Tuay Üzümcü, Dr. Çiğdem Şahbaz, Uzm. Psikolog Psikodrama Terapisti Neşe Karabekir Ezgin katıldı.

Zaman

Bu haber toplam 4588 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.