1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Okullarda had safhadaki tehdit

Okullarda had safhadaki tehdit

Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Şiddeti Önleme ve Azaltma Komisyonu'nun hazırladığı rapor, okullardaki şiddet ve uyuşturucu gerçeğini gözler önüne serdi.

A+A-

ZAMAN - Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Şiddeti Önleme ve Azaltma Komisyonu'nun hazırladığı rapor, okullardaki şiddet ve uyuşturucu gerçeğini gözler önüne serdi. Rapora göre İstanbul'daki 2 bin 300 okuldan sadece 26'sında güvenlik riski 'sıfır' düzeyinde. Şehirdeki okulların çoğunda şiddet, uyuşturucu ve güvenlik problemi var.

İstanbul'daki 2 bin 300 okulda çocuğu eğitim gören 1 milyon 50 bin veli, okulların güvenliğini sorguladı. Okula sustalı bıçak getirilmesinden öğrencilerin ateşli silah taşımasına, okul çevresinde uyuşturucu satışından internet kafelerin denetimine kadar 21 ayrı soruda 3 ay süren bir anket çalışması yapıldı.

32 ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli okullar tek tek taranarak İstanbul'daki en riskli ve en az riskli okullar belirlendi. Komisyon tarafından 'gizli' tutulmasına karar verilen rapora göre okulların sadece 26'sında sıfır güvenlik riski çıkarken, 3 bin 184 okulda farklı puan türlerinde risk oranları tespit edildi. 21 soruluk ankette velilerden yüzde 90'ı çocuklarının okula geliş-gidiş güzergahlarını güvenli bulmadıkları ve okul çevresinde çocukları kötü alışkanlıklara iten uyuşturucu madde satıcısı insanlar olduğu fikrinde birleşti. Velilerin fikir birliğine vardığı konular şöyle: "Okul çevresinde öğrencileri uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara iten insanlar var.

Çocuğumun güvenli şekilde okula gidip gelmesinde okul yönetimi ve polisin aldığı önlemler yeterli değil. Çocuğumun gittiği okulun çevresinde darp, gasp ve tehdit olayları yaşanmakta. Gittiği okulun sağladığı kamera, çevre çiti, güvenlik görevlisi gibi önlemler yeterli değil."

Bu haber toplam 2347 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.