1. HABERLER

  2. SIRADIŞI

  3. Öksürenler Parlamentoya Giremez!

Öksürenler Parlamentoya Giremez!

Rusya'da Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski gribe yakalanan milletvekillerin işe gelmemelerini, parlamentonun tamamının da dezenfeksiyon edilmesini istedi.

A+A-

Sivri çıkışlarıyla bilinen aşrı milliyetçi Jirinovski, gribe yakalanan milletvekillerinin ise Duma'ya girişlerinin yasaklanması gerektiğini savundu. Jirinovski sabah düzenlenen meclis toplantısında yaptığı açıklamada, "Dün parlamentoda 10-15 kişi öksürüyordu. Yeni gribin belirtisidir bu. Partimizden beş kişi hastalandı evinde yatıyor. Hastalanan milletvekilleri salona gelmesin. Virüs 7 metre mesafede bile bulaşabiliyor" şeklinde konuştu.

 


Birleşik Rusya milletvekili Tatyana Yakovleva ise Jirinovski'nin fikrine katılmadığını belirtti. Yakovleva, "Vladimir Jirinovski'nin dedikleri doğru, daha dikkatli olmak gerekiyor. Ancak, sırf bu yüzden Duma'nın dezenfeksiyon edilmesi abartılı bir tedbir olur" dedi.

Geçen ay da Jirinovski grip hastalıklarına yakalanmamanın en iyi ilacının öpüşmemek olduğunu iddia etmişti. Rus politikacı, özellikle Ortodoks dini bayramlarda geleneksel öpüşmelerden kaçınılması gerektiğini belirterek, kamuoyunda tartışmalara yol açmıştı.

Zaman 

Bu haber toplam 3095 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.