1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Mobbing Komisyonundaydı Mobbinge Uğradı

Mobbing Komisyonundaydı Mobbinge Uğradı

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde kurulan psikolojik şiddet (mobbing) alt komisyonunda, “mobbing olayı” yaşandığı iddia edildi

A+A-

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği “Mobbing” (iş yerinde psikolojik şiddet) Alt Komisyonu, önceki gün mobbing ile mücadele konusunda sivil toplum kuruluşları, yargı mensupları ve mobbing mağdurlarını dinledi. Toplantıda mobbing mağdurları dinlenirken, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Hamit Hancı, yönetimin kendisine yaptıklarını anlattı.

Hancı, “Yurtdışında devlet görevlerim var. BM’ye sunum yapacaktım, emniyet ve sağlık bakanlığı sunumlarına engel oldular. Odamı boşaltmaya çalıştılar. Yıllık izinlerim verilmiyor. 15 günde bir soruşturma yiyiyorum” gibi şikayetlerde bulundu. Bu sırada TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi olan ancak alt komisyon üyesi olmayan Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Hancı’ya, “Ben sizi araştırdım, bir sürü izin almışsınız, her yere gitmişsiniz, izinler belli dönemlerde verilir, dekanın anabilim dalı başkanlığını uhdesine alma yetkisi vardır, hep anabilim dalı başkanı mı kalacaksınız, isterseniz kendinizi her yere çağırtırsınız, odanızı boşaltmanız gerekir, o oda kütüphaneymiş, siz yokken ben oraları bilirdim” dedi.

‘Kendi görüşü’

Komisyon Başkanı, “Bu kişinin kendi görüşüdür, alt komisyonumuzu bağlamaz” şeklinde açıklama yapmak zorunda kaldı. Milletvekilleri, Aydın’ın Hancı’yı neden araştırma gereği duyduğunu birbirlerine sordu. Aydın’ın milletvekili olmadan önce Ankara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olduğu öğrenildi. Hancı’nın, toplantı sonrasında, “Mobbing komisyonunda mobinge uğradım” diye yakındığı öğrenildi.

Milliyet

Bu haber toplam 2992 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.