1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Mersin'de 3. Psikoloji Günleri Sempozyumu Yapıldı

Mersin'de 3. Psikoloji Günleri Sempozyumu Yapıldı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından, 'Fark var mı? Farkında mısın? Farkındalık olmalı mı?' sloganıyla bu yıl 3'ncüsü düzenlenen 'Psikoloji Günleri' sempozyumu yapıldı.

A+A-

MHD Kimya Sanayi ve Flavia Sabunları'nın sponsorluğunda, MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi, Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen '3. Psikoloji Günleri' kapsamında, Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim görevlilerinden, Prof. Dr. Melek Göregenli bir konferans verdi. Konferansa MEÜ öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Konferansta, 'Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) Girmesine Yönelik Tutumları, Sosyal Kimlikler Çerçevesinde Anlamak' konulu sunum yapılırken, sunumda Türkiye'nin AB sürecindeki tutumları, davranışları, sosyal kimliklerin rolü ve soysal kimliklerin, vatanseverlik sisteminin meşrulaştırılması, sosyal psikolojik olgularla ilişkilendirilerek tartışıldı.

Türkiye'nin AB sürecinde homojen bir gibi davranış sergilediğini ifade eden Prof. Dr. Göregenli, Türkiye'de farklı kimliklerde insanların yaşadığının altını çizerek, "Kimlik derken sadece etnik kimlikten bahsetmiyorum. Giderek artan cinsel yönelimlerin de çok ciddiye alınması gerektiğini düşünüyorum. Dünya ve mezheplerle ilgili aidiyetlerin ve bunların, bizlerin sosyal olgularını anlamamızda mutlaka ayırt ediciliğinin ele alınması gerektiğini seziyorum" dedi. Bu kapsamda, İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da yaklaşık 2 bin kişiden oluşan bir grupla çalışmalar yaptığını anlatan Prof. Dr. Göregenli, "Yaptığım çalışmalarda sonuçların bambaşka ve aldatıcı olarak öne çıktığını gördüm. Etnik köken kavramı, insanların sosyal olgulara bakışlarını önemli derecede etkiliyor. İncelediğiniz olguda, farklı düşünmeye yol açacak olan, sosyal kimlik öğeleri olarak dini, mezhebi ve kültürü görmezden gelmememiz gerekir. Genel olarak görmezden geliyor, homojen bir toplummuşçasına davranıyoruz" diye konuştu.

Konferansın sonunda, '3. Psikoloji Günleri'nin sponsorluğunu üstlenen MHD Kimya yetkilileri, MEÜ öğrencilerine sabun hediye etti.

Bu haber toplam 5048 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.