1. HABERLER

  2. POLİTİK PSİKOLOJİ

  3. Medyada füze kalkanı için psikolojik operasyon var

Medyada füze kalkanı için psikolojik operasyon var

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türk medyasında füze savunma sistemi konusunda psikolojik operasyon yapıldığını belirterek “Biz kendi vizyonumuzu yaratırız’ dedi

A+A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, NATO füze savunma sistemiyle ilgili Türkiye’nin bir tarafı tercih ederken diğer tarafla ilgili ilişkilerin bozulacağı beklentilerinin temelsiz olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Biz Başkalarının tercihi üzerinden değil, kendi üzerimizden bir vizyon yaratırız. Türkiye’nin İran’a ya da Rusya’ya döndürülmüş füzelere ev sahipliği yaptığı gibi bir algılama yaratılıyor. Bu bir psikolojik operasyon” diye konuştu.

BİZ TARİHİ NORMALLEŞTİRİYORUZ

Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında Soğuk Savaş dönemindeki parçalanmışlığın “tarihin anormalliği” olduğunu ifade ederek, “Bizim bugün yapmaya çalıştığımız şey tarihin normalleşmesi” dedi. Bazılarının bu gelişmelerden rahatsız olduğunu söyleyen Davutoğlu, tarihin normal akışının bu olduğunu ve bunun görülmesi gerektiğini belirtti. Dışişleri Bakanı, NATO tarafından gerçekleştirilecek füze savunma sistemiyle ilgili olarak da “tarihin yeniden anormalleştirilmesini istemediklerini, Türkiye çevresinde yeni bir cephe ülkesi görünümü çıkmasını istemediklerini” kaydetti. Davutoğlu şunları söyledi:

SADECE RADAR SİSTEMİ OLACAK

“Öyle bir beklenti var ki basınımızda, üzülerek de takip ediyorum. Başkalarının tercihi üzerinden değil, kendi üzerimizden bir vizyon yarattık. Türkiye’nin İran’a ya da Rusya’ya döndürülmüş füzelere evsahipliği yaptığı gibi bir algılama yaratılıyor. Bu bir psikolojik operasyon. Bütün aşamalar tamamlansa bile, Türkiye’de sadece ‘radar’ sistemi olacak.”

Davutoğlu, Türkiye’nin, herhangi bir komşu ülkeyi “tehdit tanımlaması ya da hedef tanımlaması” içinde görmek istemeyeceğini bildirdi. Davutoğlu, “Herhangi bir üye ülke şunu derse, ‘biz x ülkesinden tehdit algılıyoruz’. Bu tehdide karşı tavır almak bütün üyelerin sorumluluğundadır, ancak bugün böyle bir tehdit söz konusu değil” dedi.

Görüşmeler sürüyor

Davutoğlu, füze kalkanı konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “Başbakanımız Seul’de ABD Başkanı Obama ile iki müttefik liderin doğallığı için son derece sıcak şekilde görüşme gerçekleştirdi” dedi.

Star Gazetesi

Bu haber toplam 3797 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.