1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Manisa'da Mahkumlara Psikodrama Eğitimi

Manisa'da Mahkumlara Psikodrama Eğitimi

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, açık cezaevinde yatan mahkumlara psikodrama eğitimi vereceklerini bildirdi.

A+A-

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada ceza infaz kurumlarının 2001'den sonra değişim içine girdiğini belirtti. Yıldırım, medyaya yansıyan kötü olayların yerine, artık cezaevlerinin topluma yararlı bireyler yetiştirme gibi bir görevi üstlendiğini söyledi. Cezaevlerinin artık topluma yararlı bireyler yetiştirdiğini dile getiren Yıldırım, "Cezaevlerinde mahkumlara, değişik kursların yanında rehabilitasyon hizmeti de verilmeye başlandı. Manisa'da yeni bir uygulama başlatacağız ve Türkiye'de ilk olacak. Açık cezaevinde psikodrama eğitimi vereceğiz. Bu eğitimi, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden uzman bir psikiyatr verecek." dedi.

Yıldırım, şöyle devam etti: "Mahkumlar, toplumun gerçeği. Onlar yokmuş gibi davranamayız. Burada verdiğimiz desteklerin yanında dışarıda da destek veriyoruz. Mahkum, buradan çıktıktan sonra belirli bir süre normal hayata adapte olamıyor. Bu konuda onlara destek veriyoruz ve izliyoruz."

(CİHAN)

Bu haber toplam 3942 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.