Kronik Şizofrenlere "Organik Tarım"lı Tedavi
Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin Ahmetli ilçesindeki ek ünitesinde, kronik şizofren hastaların rehabilitasyonunda, resim ve sporun yanı sıra organik tarım kullanılıyor.
Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Ahmetli Ek Üniteden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Hüseyin İlter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaneye ait 22 dönümlük arazide, tedavi gören hastaların da katılımıyla tarımsal faaliyet yürütüldüğünü, organik domates, biber, patlıcan yetiştirildiğini söyledi.
İlter, arazide ayrıca 500'den fazla zeytin ağacının bulunduğu zeytinliklerinin, üzüm bağları ve meyve bahçelerinin de yer aldığını belirterek şu bilgileri verdi:
"Hastalarımız tarımla uğraşarak, hayata bağlanıyor. Bunlar tedavinin parçası olan faaliyetlerdir. Yetiştirilen meyve ve sebzelerin bir kısmı hastanede hastalar için kullanılırken, bir kısmı da pazarlanarak hastaların bir takım ihtiyaçları karşılanıyor. Arazide oluşturulan ağıldaki 30 adet koyun ve kuzunun bakımını da tamamen hastalarımız yapıyor."
-RESSAM DENİLEBİLECEK YETENEKLER VAR-
Tedavi sürecinde sanatsal ve sportif faaliyetlerden de yararlandıklarını dile getiren İlter, bunun için el işi atölyesi ve bahçede spor sahası kurduklarını söyledi.
İlter, Ahmetli İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenledikleri resim kursuna 15-20 hastanın katıldığını belirterek, "Bu projede ressamlık yapabilecek kabiliyette hastalarımız ortaya çıktı. Hastalarımızın spor ihtiyacını karşılamak için de bahçemize 8 adet spor aletinden oluşan fitness sahası kurduk"dedi.
El işi atölyesinde hastalara resim eğitimi veren kurs öğretmeni Vesile Alsaç da ummadıkları kadar yetenekli hastalarla çalıştığını, burada hastaların rahatsızlıklarını unutturarak kendilerini el sanatlarına verdiklerini ifade etti.
Hastanede, çoğunluğu kronik şizofren 135 hastanın bulunduğu bildirildi. AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.