1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Krizin çocuklarda etkisi kalıcı olabilir

Krizin çocuklarda etkisi kalıcı olabilir

Çocuk Markaları Derneği Genel Koordinatörü Oktay Özdemir, krizin, gelip geçici olduğunu, ancak önlem alınmazsa çocuklar üzerindeki etkilerinin önümüzdeki yıllar boyunca devam edeceğini söyledi.

A+A-

HABER7.COM & AA - Özdemir, krizin, çocuklar üzerindeki etkilerinin açıklanması amacıyla CBA tarafından Kadir Has Çocuk Dünyasında düzenlenen basın toplantısında, ekonomik krizin en çok çocukları etkilediğini savundu.

Krizin, çocuklar üzerinde baskı oluşturduğunu anlatan Özdemir, krizle birlikte aile içi şiddetin yüzde 20 oranında, işsizlik yüzünden boşanmaların da yüzde 8 oranında arttığını, çocukların sağlıklı beslenme yeterliliğinin ise yüzde 30 oranında azaldığını ifade etti.

Özdemir, 23 Nisan'ın, çocukların başka şeyler düşünmeden bayramlarını kutlamaları gerektiği bir gün olması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

''Krizin etkilerinden, çocuklarımızı arındırmalıyız. Kriz gelip geçici ama önlem alınmazsa çocuklar üzerindeki etkileri önümüzdeki yıllar boyunca devam edecektir. Çocuk markaları olarak başlattığımız bu harekete, bundan sonra daha hassasiyetle bakılacağına inanıyoruz.

Çocuk ürünleri üreten firmaların; çocuk sağlığına, psikolojisine ve gelişimine katkıda bulunacak ürünler çıkarmaları gerekiyor. CBA'nın, şu anda 21 üyesi var. Üyelerimizin cirosu, 1 milyar doların üzerinde ve 60 ülkeye ihracat yapıyoruz. CBA olarak, bu konunun takipçisi olacağız.''

Psikolog Figen Sağlam da çağdaş ülkelerde çocukların, ekonominin gidişatı konusunda önemli bir rol üstlendiklerini belirterek, çocukların ebeveynlerinin alım tutumlarını etkilediklerini söyledi.

Toplantıda çocuklar da mesajlarını iletti. Ekonomik krize bir an önce çözüm bulunmasını isteyen çocuklar, ''23 Nisan'ı bize armağan eden cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü şükran ve minnetle anıyoruz. Dünya liderlerini de barış için daha duyarlı olmaya çağırıyoruz'' şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2468 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.