1. HABERLER

  2. SIRADIŞI

  3. Kök adam evlenmek istiyor -GALERİ-

Kök adam evlenmek istiyor -GALERİ-

'Java'nın ağaç adamı' olarak anılan Dede Koswara adlı Endonezyalı, geçirdiği 4 ameliyatrın ardından el ve ayaklarındaki uzantılardan kurtuldu.

A+A-

STAR - 15 yaşında dizinin kesilmesi sonucunda vücudunda çıkan siğiller nedeniyle el ve ayaklarında tıpkı ağaç kökü gibi uzantılar oluşmaya başlayan Dede, tedavisinin ardından artık evlenmek istediğini söyledi.


Dede'nin dramını dünya basınında ilk olarak gündeme getiren İngiliz Telegraph gazetesi, 37 yaşındaki yoksul balıkçının, geçen Ocak ayından bu yana geçirdiği operasyonlarda, el ve ayaklarından yaklaşık 2 kilo ağırlığında siğil alındığını yazdı.

Gazeteye göre Dede artık ellerini kullanabiliyor ve ağırısız şekilde yürüyebiliyor. Yıllar sonra el ve ayak parmaklarını yeniden görebilen Dede'nin kalan siğillerinin de 2 operasyon sonrasında büyük ölçüde alınacağı belirtildi.

Parmaklarındaki 'köklerin' alınması sayesinde kalem tutabilmeye başlayan Dede'nin en büyük tutkusu ise sudoku oyunu. Endonezya'da tedavi gördüğü hastanede konuşan Dede, 'Bütün isteğim daha iyi olmak ve bir iş bulmak. Sonra, kimbilir belki bir kız bulur evlenirim' dedi.

Dede'nin sorununun, vücudunda siğillere yol açan ve bağışıklık sistemini zayıflatan son derece ender bir genetik bozukluktan kaynaklandığı teşhisini koyan doktorlar, sentetik A vitamininin düzenli verilmesiyle Dede'nin tedavisinin mümkün olduğunu belirtmişti.


 

--------------

------------

------------

--------------

---------------------

Bu haber toplam 17801 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum