KARDEŞİNİ KISKANAN ÇOCUK İNTİHARA KALKIŞTI
HABERVİTRİNİ.COM - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, oyun oynadığı kardeşine kızarak babasına ait uyku haplarından içen ve fenalaşan bir ilköğretim okulu öğrencisi, hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, 10 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi, birlikte oyun oynadığı 6 yaşındaki kız kardeşine kızdı. Annesinin "O, senin kardeşin. Güzel güzel oynayın" dediği çocuk, annesi komşuları ile evde sohbet ettiği sırada, mutfağa giderek burada bulunan uyku haplarından içti.
İsmi açıklanmayan küçük çocuk, bir süre sonra durumu annesine anlattı. Bunun üzerine annesi tarafından Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olayı değerlendiren Psikolog Miray Demir, "Kardeşler arasında kıskançlık duygusu evrenseldir. Ailelerin bu konuda dikkatli davranması gerekir. 10 yaşındaki bir çocuk, daha fazla ilaç içerek başına daha kötü şeylerin geleceğini bilir. Bu, bize bir uyarı yapmak istediğini gösteren bir şey. Aileye kısaca 'Benimle ilgilenin, dikkat çekmek istiyorum, önemli olduğumu görmek istiyorum' mesajı vermeye çalışmış. Ailenin ilgisi diğer çocuğun üzerine yönelince, çocukta 'Ailem benimle ilgileniyor' mesajını almış ve bir şekilde kendini tatmin etmiş olacak" dedi.
Bu tür olumsuz durumların yaşanmaması için ailelerin, her şeyden önce çocukları arasında karşılaştırma yapmaması gerektiğinin altını çizen Demir şunları söyledi:
"İki kardeş arasına girmemek gerekir. Kardeşler arasında çıkan tartışmalarda taraf tutmayıp, kimin haklı olduğuna kardeşlerin birbirleriyle konuşarak karar vermesini sağlamaları gerekir. Yeni bir kardeş doğduğu zaman, büyük kardeş en temel sevgi kaynakları olan anne ve baba sevgisinin ikiye bölüneceği endişesini taşır. Bu nedenle anne ve baba, çocuklarına 'İkinizi de aynı seviyoruz, eşit seviyoruz'un dışında, 'İkinizi ayrı ayrı seviyorum. Tabi ki farklı bireylersiniz ama sizin farklılıklarınızı kabul ederek seviyorum. İkiniz de eşitsiniz' mesajsını vermeli".
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.