1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ''Kahveyi İçtiysen Kızı Alacaksın''

''Kahveyi İçtiysen Kızı Alacaksın''

TV'de yayınlanacak bir belgesel için yola çıkan Ong'un başına Şanlıurfa'nın Harran ilçesi'nde tarihi yapıları dolaşırken kendisini misafir eden Harran'lı ailenin ikramı olan kahveyi içti ve inanılmaz bir teklifle karşılaştı.

A+A-

Singapur'da yaşayan Thomas Ong, ülke genelinde yayın yapan “Channel U” televizyonunda yayınlanacak bir belgesel için anlaştı. Dünyadaki tarihi mekanları gezecek ve izlenimlerini aktaracaktı.

Thomas’ın yolu tarihi 5 bin yıl öncesine uzanan Urfa’nın Harran kentine de düştü. Burada tarihi yapıları dolaşan Singapurlu adam toprak bir evde 17 yaşındaki kızı ile yaşayan bir adama misafir oldu. Ancak Thomas’ın burada içtiği bir kahve başına bela oldu.

Evin 17 yaşındaki kızının ikram ettiği kahveyi içen Thomas’a kızın babası “Bizim geleneklerimize göre genç bir kızın kahve ikramını kabul eden onunla evlenmeyi de kabul ediyor demektir. Şimdi benim kızımla evlenmek zorundasın” dedi.

Neye uğradığını şaşıran adam, kızla evlenme niyetinde olmadığın söyleyinca baba, “Başka bir yol daha var. Eğer evlenmek istemiyorsan kızıma çiftlik hayvanı veya başka bir mal bırakmak zorundasın” cevabını verdi. Kızla evlenmemek için cebindeki paranın bir kısmını vermek zorunda kalan Thomas, “Yolculuğumun en zorlu tarafı Harran’da yaşadıklarımdı” dedi. Thomas’ın maceraları 11 Kasım’da ekrana gelecek.

Bu haber toplam 2288 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.