Kadınlar mı Erkekler mi Daha Çok Yaşıyor?

Kadınlar mı Erkekler mi Daha Çok Yaşıyor?
Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'nın yaptığı araştırmalara göre Kadınlar mı Erkekler mi daha çok yaşıyor? Sonuç ortaya çıktı. Kadınlar, erkeklere göre daha uzun ömürlü. İşte ayrıntılar...Haber Kaynak: http://www.haber01.com/saglik/kadinlar-mi-erkekler-mi-daha-co
Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'nın yaptığı araştırmalara göre Kadınlar mı Erkekler mi daha çok yaşıyor? Sonuç ortaya çıktı. Kadınlar, erkeklere göre daha uzun ömürlü. İşte ayrıntılar...

Dünya Sağlık Örgütü'nün yağtığı araştırmaya göre kadınlar erkeklerden daha uzun yaşıyor.

WHO 2012 yılında dünyaya gelen bir kız çocuğunun 73, erkek çocuğunun ise 68 yaşına kadar hayatını sürdüreceği öngörülüyor.Yayınlanan rapora göre düşük gelir düzeyli ülkeler büyük ilerleme kaydetti. 1990 ile 2012 yıları arasında Liberya’da elde edilen verilere göre bu ülkede 20 yıllık bir yaşam beklentisi ortaya çıktı. Liberya'yı Etiyopya, Maldivler, Kamboçya, Doğu Timor ve Ruanda izledi.Yüksek gelir düzeyli bir ülkede yaşayan erkeklerin düşük gelir düzeyli ülkelerde yaşayanlara oranla 16 yıl fazla yaşadığı belirtilen raporda, kadınlarda bu rakamın 19 yıla çıktığı kaydedildi.Rapordaki verilere göre, ortalama olarak 2012 yılında doğan bir insanın ömrü, 1990'da doğanlara göre altı yıl daha uzun.
 
Araştırmaya göre, kadınlar dünyanın neresinde olursa olsun erkeklerden fazla yaşıyor. Yüksek gelir düzeyli ülkelerde kadınlar erkeklerden altı, düşük gelir düzeyli ülkelerde ise üç yıl fazla yaşıyor.
Basın toplantısında konuşan DSÖ Sağlık İstatistikleri ve Enformasyon Sistemleri Bölümü Başkanı Ties Boerma, yüksek gelir düzeyli ülkelerdeki yaşam süresi artışının temel nedeninin, bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadeledeki başarı olduğunu söyledi.
 
Artık kalp krizi dolayısıyla 60 yaşından önce ölen insan sayısında önemli bir düşüş yaşandığını dile getiren Boerma, yüksek kan basıncı ölçümü ve değerlendirilmesi konusunda ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.
 
Raporda, tütün tüketimindeki azalmanın da insanların uzun yaşamasında önemli bir etken olduğu kaydedildi.

Bu haber toplam 7316 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.