İlişkilerin Ana Düşmanı Neler?

İlişkilerin Ana Düşmanı Neler?
Eski aşklar, eski ilişkiler, eski evlilikler... Bu sözler son yıllarda ilişkilerle ilgili en çok özlenilen şeyleri çağırıştırıyor aslında. Peki modern zaman ilişkilerinde en sık yapılan yanlışlar neler, ilişki düşmanları kimler?

Karşımızdakini değiştirmeye çalışmak: 

İlişkilerde sorunların yaşanması çok doğaldır. Çünkü herkesin karakteri ve huyu farklıdır. Fakat insanlardan kendilerine has özelliklerini değiştirmesini istemek çok büyük bir yanlıştır. Karşınızda ki kişinin karakteri size uymak zorunda değildir. Bu tür durumlarda anlayışlı olmakta fayda var.

Öfke Kontrolü: 

Tartışmalarda veya kavgalarda çiftleri en çok sıkan durumdur. Tatışma sırasında geçmişin ve geleceğin bir önemi kalmaz galip gelme içgüdüsüyse hareket edilir. Bu durumda tartışma sırasında öfke kontrolümüze dikkat etmeliyiz. Öfke kontrolünü sağlayabilmek çözüm sürecini hızlandırır.

İletişimsizlik: 

Düşüncelerinizi açma konusunda açık olun. Size yanlış gelen veya aklınızı kurcalayan konular hakkında konuşmak hem size hem de ilişkinize iyi gelecektir.

Kıskançlık: 

İlişkilerin olmazsa olmazıdır. Kıskançlık omayan ilişkiye ilişki demem. Bu durum her ne kadar ilişkilere heyecan katsa da aşırıya kaçıldığı zaman kavga sebebi olabiliyor. Yoğun bir şekilde kıskançlığın yaşandığı ilişkilerde çekilememezlik meydana gelir.

Eleştirmek: 

Eleştiri, yapılış şekline bağli olarak kişiler ve ilişkiler üzerinde yapıcı ya da yıkıcı etkileri olabilen bir davranistir. Yıkıcı eleştiriler, çiftlerin birbirlerinin davranışlarından ziyade, karatker ve kişilik özelliklerini eleştirmeleridir. Bu tür eleştirilere maruz kalan kişiler ya kendilerinde bir sorun olduğunu düşünüyor ve ilişkiden kendilerinin kurtarmanın yollarını arıyor ya da karşı taraftan soğuyor. 

Güvensizlik: 

Güven gerçekten bir ilişkinin temel taşıdır. O olmadığı zamanlarda telefonunu kurcalamak, sürekli soru yağmuruna tutmak, daima takip edip gözetlemek güvensizliğin en büyük göstergesidir.

Sürekli suçlamak: 

Genelde kadınların yaptığı hatalardandır. Hatalar genellikle karşılıklı yapılır ancak bir taraf hata yaptığında da nedenini sorgulamak daha mantıklı bir çözümdür. Karşı tarafı suçlamak ilişkiyi en çok yıpratan şeylerin başında geliyor. 

Aşağılanma: 

Iliskilerde ciftler arasinda yasanabilecek en olumsuz ve yikici duygu aşağılamadir. Eğer ilişkide aşağılama varsa, ilişkiyi kurtarmak neredeyse imkansız. Saygı olmayınca, ilişkinin temeli oldukca zayiflar.

Empati kurmamak:

Diğer problemlerden biridir. Empati yaptığımız zaman karşımızdaki kişinin duygularını daha iyi anlayabilir ve kişinin verdiği tepkileri de algılamamız kolaylaşır.Empati yapmak insanlar arasındaki anlaşmazlıkları azaltır,insani ilişkileri geliştirir,daha sağlıklı ve demokratik bir ortam yaratır. Birbirimizi anladığımız ve algıladığımız zaman dünya daha güzel  bir yer olacaktır.

İlgisizlik:

Genelde bu alanda en çok erkekler eleştirilir. Erkeklerin en çok eleştirildiği yanları tembel olmalarıdır. Özellikle ilişkilerde gereğinden fazla rahattırlar.Sadece erkeklere özgü değildir elbet.Bazen kadınlarda ilişkilerinde özensiz davranabiliyor.İlişkilerde ilgi göstermek ilişkiyi dinç tutar fakat ilgiyi abartıp karşımızdakini sıkmak sizden kaçmasına sebep olabilir.

 

 

 

 

Kaynak:Hürriyet

Bu haber toplam 5123 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.