İlişkileri Olumsuz Etkileyen Davranışlar

İlişkileri Olumsuz Etkileyen Davranışlar
Bazen farkında bile olmadığımız kötü alışkanlıklarımız yüzünden ilişkilerimiz zora girer. Oysa normal ve açık davranmak her zaman tercih edilmelidir.

Bazen farkında bile olmadığımız kötü alışkanlıklarımız yüzünden ilişkilerimiz zora girer. Oysa normal ve açık davranmak her zaman tercih edilmelidir.

İşte Bir İlişkiyi Kötü Yöne Sürükleyecek Alışkanlıklar

Kadın ya da erkek bazen rahatsız eden bir şey olduğunda, karşı tarafla bu konuda yüzleşmekten kaçınır. Daha kötüsü olacağı korkusu ya da gereksiz alınganlık nedeniyle, rahatsız olduğu konuyu gündeme getirmek yerine oturup somurtur ve mesela bütün bir akşamı mahvetmeyi tercih eder.

Bazen rahatsız eden şeyler yüzünden değil, rahatsız etmesi gerektiği düşünülen şeyler yüzünden kadın ya da erkek sinirli davranır.

Çift ya da eşlerden birisi konuşurken bazen bir konuya takılıp kalır ve o konuyu temcit pilavı gibi devamlı ileriye sürer. Oysa bu ilişkide bıkkınlığa yol açar. Her iki taraf için de.

Kadın ya da erkek bazen eşine çok iyi yaptığı ya da kolaylıkla başa çıkabileceği işleri nasıl yapması gerektiğini anlatır. Ona çocuk gibi davranır. Oysa bu ilişkiyi zehirleyen olaylardan birisidir. Karşı tarafın ya sinirlenmesini ya da gerçekten tüm sorumlulukları üstünden atmasını sağlar.

Özellikle ilişkinin ya da evliliği ileri safhalarında, bazen bir taraf dış görünüşüne özen göstermeyi bırakır. Ama ilişki böyle bir şeydir. Sürmesi ve güzelleşmesi için sürekli özene ihtiyacı vardır.

Özür dilememek de bir ilişkide en çok rastlanan kötü alışkanlıklar arasında. Bazen bir taraf, bazen de ikisi birden özür dilemekten hoşlanmayabilir. Ama haksız olduğunda insanların özür dilemesi gerekir. İlişkinin sağlığı açısından önemlidir.

Karşısındakini kızdırmak ya da kırmak istememek için sürekli onaylamak da başka bir kötü alışkanlıktır. İlişkinin heyecanını yok eder.

Kin tutmak: Alın işte başka bir kötü alışkanlık. Zaman içinde ilişkiyi törpüleyerek yok eden bir eğe gibidir. Karşısındakini dinlememek. Sözlerine değer vermemek. Hep kendi sözünü geçirmeye çalışmak ya da haklı olduğunu tekrarlamak. Bu saygısızlık ve karşısındakini aşağılamak anlamına gelir. Böyle bir ilişki sizce ne kadar sürer?

Bağımsız takılmak: Çiftin bir ferdi, kendi zevklerini ve kendi başına gerçekleştireceği aktiviteleri, beraberliklerinin önüne alıyorsa, zaten o ilişki için söyleyecek fazla bir söz kalmamış demektir. Henüz sürüyorsa, muhtemelen dışarıya karşı bir gösteridir. 

 

Kaynak:Aktüel Psikoloji

Bu haber toplam 12776 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.