1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. I. Klinik Psikoloji Sempozyumu

I. Klinik Psikoloji Sempozyumu

Orta Dogu Teknik Üniversitesi, Psikoloji Bölümü UYAREM -Klinik Psikoloji Ünitesi (KPU) tarafından, 10 Mart 2009 tarihinde “Obsesif-Kompulsif Bozukluk (OKB) Sempozyumu ve Kursu” düzenlenecektir.

A+A-

Orta Dogu Teknik Üniversitesi, Psikoloji Bölümü UYAREM -Klinik Psikoloji Ünitesi (KPU) tarafından, 10 Mart 2009 tarihinde “Obsesif-Kompulsif Bozukluk (OKB) Sempozyumu ve Kursu” düzenlenecektir.

Son yıllarda, OKB’nin fenomenoloji ve etiyolojisine iliskin çalısmalar, bozuklugun ortaya çıkısında ve siddetlenmesinde önemli rol oynayan fonksiyonel olmayan inanç ve düsünceleri içine alan bilissel modellere ve bu modellerin dayandıgı temel ilkeler üzerine oturtulmus olan tedavi yaklasımlarına yönelik ilgiyi belirgin bir sekilde artırmıstır.

Yapılması planlanan sempozyumun, OKB’nin etiyolojisi, degerlendirme yöntemleri/araçları ve tedavi yaklasımları olmak üzere üç oturumdan olusması planlanmaktadır. Sempozyum, New Brunswick Üniversitesi, Kanada, ögretim üyesi Prof. Dr. Clark tarafından yapılacak olan “Control of Repetitive Anxious Thoughts: New Developments in the Cognitive Perspective" baslıklı bir kapanıs konusması ile son bulacaktır. Sempozyumun ardından OKB’nin bilissel model ve tedavisine yönelik degerli birçok çalısması bulunan, Dr. David A. Clark tarafından “Obsesif-Kompulsif Bozuklugun tedavisinde Kognitif-Davranısçı Terapi Tekniklerinin Uygulanması” baslıklı iki günlük bir çalısma grubu düzenlenecek ve bu çalısmanın ardından katılımcılara Dr. Clark tarafından imzalanmıs bir katılım sertifikası verilecektir. Çalısma grubu ve sempozyum hakkında ayrıntılı bilgiye www.sem.metu.edu.tr adresli web sitemizi ziyaret ederek ulasabilirsiniz.

Orta Dogu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü UYAREM Klinik Psikoloji Ünitesi tarafından düzenlenecek olan bu sempozyuma bildiri ile katılmak isterseniz, OKB ile ilgili bildiri ve panel baslıgınızı, iki yüz elli kelimeyi geçmeyecek özetinizi ve kisisel bilgilerininizi 7 Subat, 2009 tarihine kadar web sitemizdeki formu doldurarak [email protected] adresine göndermenizi rica ederiz.

Sempozyum Düzenleme Kurulu:

Prof. Dr. A. Nuray Karancı, [email protected]

Prof. Dr. Tülin Gençöz, [email protected]

Uzm. Psk. Müjgan Altın, [email protected]

Ayrıntılı Bilgi ve Kayıt İçin:

Web: www.sem.metu.edu.tr

E-mail: [email protected]

Tel: +90 312 210 3546

+90 312 210 2805

Obsesif-Kompulsif Bozukluk Sempozyumu ve Bozuklugun Tedavisinde Kognitif-Davranısçı Terapi Tekniklerinin Uygulanması Kursu 10 -12 Mart 2009
ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Ankara

Bu haber toplam 7342 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.