1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Hollanda Göçmen Suçlulara Bilinçsizce Ayrımcılık Yapıyor

Hollanda Göçmen Suçlulara Bilinçsizce Ayrımcılık Yapıyor

Hollanda'da Ruhsal hastalığı olan göçmen sanıklar, yerli sanıklara kıyasla dört kat daha sık zorunlu tedaviye tabi tutuluyorlar.

A+A-
Spits gazetesinde çıkan bir haberde, psikiyatrik bozukluk yaşadığı tespit edilen ve çeşitli suçlardan sanık olarak görülen göçmenlerin yerlilere oranla daha sık bir şekilde zorunlu tedaviye tabi tutuldukları belirtildi.
 
Klinik psikiyatri, nöroloji, adli bilimler, hukuk, kriminoloji (suç bilimi) gibi incelemelerde bulunan Adli Psikiyatri uzmanlarından David Vinkers tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, 2012 yılına ait veriler değerlendirildi.
 
Vinkers, göçmen suçlular arasında özellikle Faslı Sürinamlı ve Antilyanların sayılarını yüksek olduğunu belirtirken, göçmenlerin yüzde 19’unun “akıl sağlığının yerinde olmadığı” şeklinde nitelendirildiğini  bu sayının yerliler içerisinde yüzde 13 dolayında olduğunu kaydetti.
 
Vinkers ruhsal sağlığı bozuk olan suçlulara karşı alınan “zorunlu tedavi” kararının, yerli olanlara göre dört kez fazla olmasının aslında   ‘Bilinçsiz ayrımcılık’tan kaynaklandığına dikkat çekti. 
 
Göçmen suçluların geldiği kültürün bilinmesinin konacak tanı için önemli bir etkisi olduğunu dile getiren pisikiatrist Max Westerborg ise “Bir psikiyatrist olarak yaptığımızın büyük etkileri var. Bundan dolayı ‘bir kişinin nerden geldiğini bilmemiz gerekir”dedi.
 
SONHABER.NL
Bu haber toplam 4037 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.