1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Hayvanlara Eziyet Edenlere Psikolojik Yardım Gerek

Hayvanlara Eziyet Edenlere Psikolojik Yardım Gerek

Hayvan hakları örgütü PETA, hayvanlara işkence edenlerle, insanlara işkence edenlerin genelde aynı kişiler olduğunu anımsattı; "Bu kişilerin uzun süre psikolojik terapiye tabi tutulmaları ve yaşlarına göre, gereken şekilde cezalandırılmaları gerek" dedi

A+A-

Hayvan hakları için mücadele eden PETA örgütü, Türkiye'de medyaya yansıyan hayvanlara şiddet uygulanması olaylarına dikkat çekti ve yetkilileri "hayvanlara işkence edenlerle insanlara şiddet uygulayan kişilerin genelde aynı kişiler olduğu"nu anımsatarak uyardı.

Altınova'da bir kedinin öldürülmesi görüntülerinin İnternet'te yayınlandığına, İzmit'te ve İzmir'de yine kedilere şiddet uygulandığına dikkat çeken örgüt "Bu tür olayların çok ciddiye alınarak üzerine gidilmesi gerek. Bu kişilerin uzun süre psikolojik terapiye tabi tutulmaları ve yaşlarına göre, gereken şekilde cezalandırılmaları gerek" dedi.

Örgütün Almanya merkezindeki PETA Kampanyalar Direktörü Magdalena Scherk şöyle konuştu: "Hayvanlara eziyet, genelde insanlara şiddet uygulama eylemlerinin başlangıç safhasını oluşturmaktadır. Bilim insanları, tanınmış psikologlar ve yargı organları, hayvanlara yönelik şiddet ve işkence eylemlerinin çok ciddiye alınarak üzerine gidilmesi gerektiğini düşünmektedir. Hatta FBI dahi, hayvanlara eziyet edenlerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini bildirmektedir' dedikten sonra şöyle devam etmektedir, İzmir'deki sorumlu mercilerin bu olayı ciddiye alarak kararlı bir şekilde üstüne gitmelerini ve o gençlerin de kapsamlı bir şekilde psikolojik terapi ve incelemeye tabi tutulmasını ümit ediyoruz."

PETA, hayvanlara şiddet uygulanması ve işkence edilmesi şüphesi uyandığı durumlarda, ailelerin, sorumlu mercilerin ve pedagogların derhal kolektif bir şekilde çalışarak bu tip olayların üzerine gitmeleri gerektiğini de vurguladı.

Bianet.org

Bu haber toplam 5103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.