Günümüzün En Popüler Meslekleri

Günümüzün En Popüler Meslekleri
Üniversite değil meslek seçin" sloganı ile harekete geçen İŞKUR, en gözde meslekleri belirledi.

"Üniversite değil meslek seçin" sloganı ile harekete geçen İŞKUR, en gözde meslekleri belirledi. Enerji mühendisliği en popüler meslek olurken ulaştırma ve bilişim sektörü de ön plana çıktı

1.7 milyon genç, geleceğini garanti altına alabilmek için üniversite sınavına girerken Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) gençlerin tercih yapmalarını kolaylaştıracak bir yol haritası hazırladı. Gençlere üniversite yerine meslek seçmelerini öneren İŞKUR'un yaptığı "İş Danışmanlığı Projesi" sonucunda Türkiye'de ön plana çıkan mesleklerin başında enerji sistemleri mühendisliği, raylı sistemler işletme teknikerliği, motorlu araçlar LPG bakım ve onarımcılığı geldi. İŞKUR tarafından hazırlanan ve 4 bin 888 mesleği anlatan Türk Meslekler Sözlüğü (TMS) de gençlerin rehberi olmayı hedefledi. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, işgücü piyasasına son yıllarda giren gözde meslekler de gençler için kurumun internet sayfasında yer alan sözlükte açıklamalı bir şekilde yer aldı. Proje, işsiz gençlerin özelliklerini ortaya çıkararak hangi alanda başarılı olabilecekleri konusunda danışmanlık hizmeti veriyor. Projede hedef kitle "15-24 yaş arası genç erkekler", "uzun süreli işsizler", "kadınlar" ve "engelliler" olmak üzere dört ana başlık altında toplandı.

UZAY PİLOTU ARANIYOR!

Geleceğin mesleklerinin belirlendiği araştırmada ilginç sonuçlar çıktı. Yazılım mühendisliği, nükleer uzmanı, sanal market işletmeciliği gibi işlerin yanı sıra hafıza artırma cerrahlığı, uzay pilotluğu, gen terapistliği, soru bankası tasarımcılığı gibi ilginç meslekler de geleceğin meslekleri arasında yer aldı. Gelişen teknolojiyle birlikte elektronik gazetecilik, siber teknoloji mühendisliği, sanal market işletmeciliği gibi meslekler de önümüzdeki dönemde popüler olacak.

Geleceğin meslekleri

Enerji mühendisliği LPG bakım ve onarımı
Raylı sistemler teknikerliği
Yazılım mühendisliği
Nükleer uzmanlığı, uzay pilotluğu
Hafıza artırma cerrahlığı
Sanal market işletmeciliği
Elektronik gazetecilik
Gen terapistliği Nano yapı mühendisliği

Bu haber toplam 10139 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.