1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Foça'da uyuşturucu kullanımı ile mücadeleyi uzmanları anlattı

Foça'da uyuşturucu kullanımı ile mücadeleyi uzmanları anlattı

İZMİR'in Foça ilçesinde uyuşturucu madde ile mücadele sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyumda, uyuşturucuya alışma, alıştırılma nedenleri ve yöntemleri ile mücadelede dikkat edilmesi gereken konular ayrıntılı olarak ele alındı.

A+A-

Adli Bilimciler Derneği, Ankara Üniversitesi, Foça İlçe Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlükleri'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Uyuşturucu ile Mücadele Sempozyumu'a Foça Belediyesi de destek verdi. Sempozyuma Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ve Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, Hacı Bayram Veli Ürniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Demirbaş ve Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Uzman Psikolog Sevgi Güney konuşmacı olarak katıldı.

SİGARA UYUŞTURUCUYA GEÇİŞ MADDESİDİR

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ve Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, sempozyumu "Aranızda uyuşturucu kullanan var mı" sorusuyla açtı. Salondan cevap alamayınca soruyu "Peki aranızda sigara içen var mı" şeklinde değiştirdi. Ardından da el kaldıran birkaç kişinin ilk soruya neden 'Evet' demeleri gerektiğini anlattı. Aile büyüklerinin alışkanlık ve davranışlarının önemine dikkat çeken Hancı, "Sigara bir geçiş maddesidir. Sigara içen insanların esrar ve diğer uyuşturuculara geçme riski, içmeyenlere göre 8-10 kat daha fazladır. Öğretmenleri, ebeveynleri ve kardeşleri sigara içenlerin sigara içmemeleri mümkün değildir" dedi.

Haberin devamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

Foça'da uyuşturucu kullanımı ile mücadeleyi uzmanları anlattı

Bu haber toplam 2879 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.