1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Farklılık arzusunun faturası satanizm

Farklılık arzusunun faturası satanizm

Psikolojik sorun yaşayan gençler, farklı olabilmek adına marjinalleşip satanizme doğru yönelebiliyorlar. Hedefleri ise zengin aile çocuklarını etkileyerek yayılmak

A+A-

NERGİHAN ÇELEN / ZAMAN


Münevver Karabulut cinayetinde şüphelerin satanist ayine çevrilmesi, satanizmi yeniden gündeme getirdi. Satanistler en büyük isyancı olarak şeytanı görüyor. İnsan kurban etmek ise şeytan katında mertebe kat etme anlamına geliyor.

Üç ay önce hunharca öldürülerek başı gövdesinden ayrılmış olarak çöp konteynerinde bulunan Münevver Karabulut, Türkiye'deki şiddet tartışmalarını tekrar alevlendirdi. Adeta korku filmi izler gibi her gün yeni bir boyutunu öğrendiğimiz olay, gençliğin karşı karşıya kaldığı tehlikeleri ortaya koyuyor. Bu nedenle satanizmden şiddet pornografisine kadar birçok şüpheyi içinde barındıran cinayet, soru işaretlerine rağmen büyük önem taşıyor. Çünkü olay çözüldüğünde sadece Münevver Karabulut'un katilleri değil, aynı zamanda Cem Garipoğlu ve arkadaşlarını bu yola götüren sebepler de öğrenilmiş olacak.

Münevver Karabulut cinayetinin işleniş biçimi genç kızın satanist ayininde öldürülmüş olabileceği şüphesini doğurdu. Çünkü birden fazla kişi tarafından elleri bağlanarak öldürülen genç kızın boynunda ters 'v' şeklinde bulunan derin yarığın yanı sıra el ve kollarının çeşitli yerlerinde de kesikler var.

'Satanizm' kitabının yazarı ilahiyat profesörü Ahmet Güç olaydaki birtakım ipuçlarının bu kanıyı güçlendirdiğini söylüyor. Marjinal gençler arasında moda haline gelen satanizmin, sosyal hayattan kopan ve psikolojik problemler yaşayan gençlere cazip geldiğini belirten Güç, "Bu çocuklar şeytanla kendilerini özdeşleştiriyorlar. Çünkü şeytan onlar için başkaldırıyı temsil ediyor." diye konuşuyor.

En büyük isyancı olarak gördükleri şeytan için bu kişilerin her şeyi yapabileceğini ifade eden Güç, kurban etme anlayışının da buradan doğduğunu aktarıyor. Satanistler cinayetin dışında müritlerine intihar telkininde de bulunuyor. Zaten Türkiye ilk satanist vakasıyla bu tür olaylar nedeniyle tanışmıştı.

Alman Lisesi öğrencisi 14 yaşındaki Alp Cenan Yuğaç ile 17 yaşındaki Aslı Yardımcı 14'üncü kattan ölüme atlamışlardı. 11 yıl önce meydana gelen bu olaydan birkaç ay sonra 22 yaşındaki Burcu Gelegen, satanist eylemler sonucu intihar etmiş ve sakat kalmıştı.

Ancak satanizm en çirkin yüzünü Şehriban Coşkunfırat'ın iki satanist tarafından çekiçle öldürülmesi sonucunda gösterdi. Şehriban'ı şeytana kurban etmek için öldüren Ömer Çelik, Engin Arslan ve Zinnur Gülşah Dinçer, şeytandan aldıkları emir doğrultusunda cinayeti işlediklerini iddia etmişti. Son yıllarda satanizmi gündeme getiren olay ise Bursa'da M.F. isimli gencin annesini soğukkanlılıkla öldürmesi ve bunu internette arkadaşlarıyla paylaşması olmuştu.

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN SİYAHI TERK ETTİLER, TEBDİL-İ KIYAFET GEZİYORLAR

Son yıllardaki tepkiler nedeniyle olabildiğince normal giyinen satanistler, siyah kıyafet, ruj ve oje kullanmamaya dikkat ediyor. Hedef olarak, ergenlik döneminde, inanç anlamında ateizme yakın gençleri tercih eden satanistler her müridin şeytanın galibiyetini artıracağına inanıyor. Zengin ve parçalanmış aile çocuklarına özellikle yaklaşmaya çalışan satanistler, bunlar aracılığıyla geniş bir biçimde yayılma imkânı buluyor.

Psikiyatrist Prof. Dr. Burhanettin Kaya, doğasında şiddet olan satanizmin dışında da gençlerin şiddete yönelebildiğini dile getiriyor. Kaya, şiddeti övmek, şiddeti bir çözüm yolu olarak sunmak, pekiştirmek, evde sürekli şiddet uygulamak, iletişim becerilerinin eksikliği, duyguların paylaşılamamasının şiddetin öğrenilmesini kolaylaştıracağını söyledi.

Kaya, "Özellikle ergenlik döneminde ebeveyninin yanında olmasına büyük ihtiyaç duyan bir gencin olumsuz aile tutumlarından dolayı akranlarının etki alanına girmesi ve olumsuz davranışlar geliştirmesi kolaydır." dedi. Kaya, gençlerin uyguladıkları şiddeti internet aracılığıyla yaymak istemelerini ise 'kendilerini ifade etme' olarak açıkladı.

Psikiyatrist Prof. Nevzat Tarhan ise ergenlik dönemindeki farklı olma ihtiyacının gençleri satanizme yönlendirebildiğine dikkat çekti.

Bu haber toplam 6235 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.