1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Facebook'a Öleceğini Yazdı Arkadaşları Alay Etti

Facebook'a Öleceğini Yazdı Arkadaşları Alay Etti

42 yaşındaki Simone Back, 25 Aralık sabahı Facebook’a “Bütün haplarımı aynı anda yutuyorum. Yakında ölmüş olacağım, hoşçakalın” diye mesaj attı.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Ancak 1048 ‘Facebook arkadaşı’ndan bir tanesi bile harekete geçmedi. Üstelik Back’in sayfasına bol bol ‘aşağılama’ mesajı geldi. Olaydan ertesi gün haberdar olan annesi Simone Back’i ölü olarak evinde buldu.

Back’in mesajına verilen cevaplar, “Sen de hep aşırı doz alıyorsun” veya “Senin seçimin” gibi insafsız yorumlar içeriyor. Yazılan mesajlarda bir çok arkadaşı onu yalancı olarak nitelendirdi.  Back’in yakın arkadaşı Samantha Owen, “Arkadaşları o mesaj üzerinden atışırken Simone ölüyordu. Arkadaşlarının bir kısmı ona yürüme mesafesinde oturuyorlardı. Rahatlıkla gidip kontrol edebilirlerdi” diyor.

Konu hakkında sitemize açıklama yapan Psk. Cüneyt Kayhan; "1048 Arkadaşından hiç birinin olaya duyarlı kalmaması günümüz ilişkilerinin geleceği konusunda çeşitli endişeleride beraberinde getiriyor. Duyarsız birey duyarsız topluma dönüştüğünde insani olarak bir çok değer kaybolur. Olayı endişeli kılan 1048 kişinin bir toplum sayılabilmesidir. Malesef yaşam konformuz bozulmasın diye çok ufak fedakarlıkalrı bile ağır yük olarak görebiliyoruz. Benzer manzaraları İstanbul sokaklarında da görmek mümkün. Sokakta kavga eden insanlara artık bir çok yerde müdagale edilmiyor."  dedi.

Bu haber toplam 4637 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.