1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Esra Erdoğan Özel Eğitim Öğretmeni Oldu

Esra Erdoğan Özel Eğitim Öğretmeni Oldu

Ümraniye Belediyesi'nin yürüttüğü "Biz Gönüllüyüz, Biz Öğretiriz" kampanyasının gönüllülerinden biri olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan Albayrak bir engelliye evinde okuma yazma öğretiyor.

A+A-

"Biz Gönüllüyüz, Biz Öğretiriz" kampanyası Ümraniye'de yürütülen okur yazarlık hamlesinin en önemli halkalarından biri. Okuma yazma otobüsü ile mahallelerde önce okuma yazma öğretildi. Daha sonra Bilge Sultan Otobüsü ile bilgisayar kursu verildi. Şimdi de fiziksel engeli yüzünden eve bağlı yaşayan engellilere evlerinde gönüllü öğretmenlerle okuma yazma eğitimi veriliyor. mraniye Belediyesi yeni bir okur yazarlık kampanyası başlattı. "Biz gönüllüyüz, Biz Öğretiriz" kampanyası okula veya okuma yazma kurslarına gidemeyen engellilerin evine okul götürüyor, "Onlar okula gidemedi biz onlara gidelim" diyor.

BİZ ONLARA HAKLARINI TESLİM EDİYORUZ

Gönüllük esasıyla yürütülen bu sosyal proje, aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Esra Erdoğan Albayrak ve Sümeyye Erdoğan'ın maddi ve manevi desteklerine de sahip. Esra Erdoğan Albayrak ilk kurda bir engelliye eğitim vermeye başladı. Gönüllü öğretmenler arasında yer alan Esra Erdoğan Albayrak, 18 yaşındaki Fadime Baş'ın öğretmeni oldu. Fadime, 3 çocuklu Tokat'lı Baş ailesinin ortanca çocuğu olarak hayata geldi. Ümraniye Esenşehir Mahallesi'nde yaşıyor. Doğuştan engelli. Hiç okula gidemedi. Anne ve baba çalışıyor. Abla evli, kardeşi okulda. Fadime evde gündüzleri tek kalıyor. Ama artık onu her gün ziyaret eden bir öğretmeni var: Esra Erdoğan Albayrak. Fadime gününün 2 saatini okuma yazma öğrenerek geçiriyor. Öğretmen ya da doktor olmak istiyor. Öğretmeni Esra Erdoğan Albayrak, Fadime'nin çok zeki olduğunu ve bir ayda okuma yazma öğrenebileceğini söylüyor. Fadime gibi cevherlerin ortaya çıkarılması için, sadece fiziksel engeli yüzünden eve kapalı kalmaması gerektiğini belirten Esra Erdoğan Albayrak; "Bu kampanyayla onlara lütufta bulunmuyor, haklarını teslim ediyoruz. Okumak ve yazmak onların en doğal hakkı, Fadime bize gelemiyorsa biz ona geleceğiz bu bizim sorunluluğumuz." diyor.

Yeni Şafak

 

Bu haber toplam 4680 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.