1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Engelli miniklere ortopedist desteği

Engelli miniklere ortopedist desteği

Türk Ortopedi ve Travmotoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Antroplasti Şubesi, Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler İlköğretim Okulu ve Özel Eğitim Meslek Lisesinin üç odasını yeniledi.

A+A-

Yasemin ARSLAN / HÜRRİYET


Türk Ortopedi ve Travmotoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Antroplasti Şubesi, Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler İlköğretim Okulu ve Özel Eğitim Meslek Lisesinin üç odasını yeniledi. Yapılan açılışta engelli çocuklar dans ve müzik gösterileri ile hayata karşı engel tanımadıklarını gösterdi.

Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler İlköğretim Okulu ve Özel Eğitim Lisesi içersinde bulunan öğrenci uygulama mutfağı, öğrenci lokali, öğrenci dinlenme odası Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği Antroplasti Şubesi tarafından yenilendi.
 
Yapılan açılışa  TOTBİD (Türk Ortopedi veTravmotoloji Birliği Derneği) üyeleri ve veliler katıldı.  Okul Müdürü Durasi Öztürk, törende şunları söyledi:

“Okulumuz 1974’den beri ortopedik engelli çocuklara eğitim veriyor. Amacımız çocuklarımızı öğretim hayatlarının yanı sıra hayata hazır bireyler olarak yetiştirmek.  Onların  hayatta kendi başlarına yeten bireyler olmalarını istiyoruz. Açılışını yaptığımız uygulama mutfağı ile çocuklarımız kendi kendilerine yemek yapabilme yetisi kazanabilecek, yine öğrenci lokalinde çocuklarımız sosyalleşme imkanı bulacak. Öğrenci dinlenme odasında da ortopedik engelli çocuklarımızın dinlenmeleri için bir düzenleme yaptık. Bu çocuklarımız kolay yorulabiliyor, vücut dirençleri zayıf.

Açılış töreninin ardından engelli çocuklar, dans ve müzik gösterileri ile hayata karşı engel tanımadıklarını gösterdiler.
Bu haber toplam 5217 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.