1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Engelli çocuk Hayrünnisa Gül'ü ağlattı

Engelli çocuk Hayrünnisa Gül'ü ağlattı

"Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyasının 1. yıl dönümünde engelli bir çocuğun söyledği şarkı Hayrünnisa Gül'ü ağlattı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde Türkiye Beyazay Derneği tarafından gerçekleştirilen "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyası 1. yaşında. Kampanyanın 1. yıldönümünün kutlandığı programda engelli bir çocuğun söylediği şarkı hem salondakileri hem de Hayrünnisa Gül'ü ağlattı

Türkiye'deki engelli vatandaşların eğitime katılmasını sağlamak amacıyla başlatılan kampanyanın 1. yıldönümü Çankaya Köşkü'nde düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı.

Türkiye Beyaz Ay Derneği  ve ilgili bakanlıklar tarafından yürütülen "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyasına  sivil toplum kuruluşları, iş, sanat, spor camiasının önde gelen temsilcileri ile birçok vatandaş da destek veriyor. 

Kampanyanın hamisi olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, yaptığı konuşmada engelli ailelerin çocuklarını evlerine kapatmaması gerektiğini belirtti. Hayrünnisa Gül, , "Engelli çocuklarınızı evinize hapsederek onları koruyamazsınız. Aksine gün gelip sizden ayrı kaldıklarında çaresiz bırakırsınız. Çocuklarınıza güvenin. Hayata dört elle sarılmaları için onları teşvik edin" dedi.

81 İLDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

81 ilde engelliler için eğitim seferberliğinin başlatıldığını söyleyen Hayrünnisa Gül, eğitim alan engelli çocukların sayısının arttığını kaydetti. Gül, 877 özel eğitim sınıfının açıldığını ve yurt genelinde engellilerin eğitim görebileceği de 14 yeni okul yapıldığını söyledi. Kampanyanın bir yıl gibi kısa bir sürede ulaştığı tablonun kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Gül, "Eğitime kazandırılan her engelli evladımız bu işe gönül verenlerin en büyük ödülü oldu. Sağlanan bu başarıda valilerimizin çok önemli katkıları oldu. İllerinde yaptıkları çalışmalar neticesinde eğitim öğretim çağında olmasına rağmen okula gitmeyen engelliler tespit edildi. Engelli çocuğu olan ailelerle evlerinde yüz yüze görüşüldü. Devletin engellilerimize sağladığı hedefler anlatıldı. Ailelere engelli çocuklarını neden okula göndermeleri gerektiği tek tek izah edildi. Bu çalışmalar sonucunda birçok aile endişelerine bir kenara bırakarak okula göndermeye başladı" diye konuştu.


AYVA " EĞİTİMİN AŞAMAYACAĞI ENGEL YOKTUR!"

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, kampanyanın daha ilk yılında büyük başarı sağladığını söyleyerek " Bir yılda binlerce engelli insanın eğitime katılmasını sağladık. Bundan sonra da çalışmalarımız aralıksız devam edecek ve ülkemizde eğitim alamamış tüm engelli bireylerin eğitim alması için uğraşacağız. Çünkü eğitimin aşamayacağı engel yoktur"  dedi.

"ENGELLİ ÇOCUKTAN AĞLATAN ŞARKI"

Kampanya sayesinde eğitim alma imkanı bulan engelli çocuklar da aileleri ile birlikte törene katıldı.
Törende İstanbul'dan gelen 10 yaşındaki Talip Ay adlı engelli çocuğun söylediği şarkı salonda bulunanlara duygulu anların yaşattı.  Hayrünnisa Gül ve diğer davetliler gözyaşlarını tutamadılar.

Bursa'dan gelen Osman Tabak adlı bir engelli çocuk da programa  Bursaspor forması ile katılarak 'Bursaspor bu sene şampiyon' dedi..

AJDA PEKKAN DA DESTEK VERECEK

Törene ünlü sanatçılar Ajda Pekkan, Gülşen, Burak Kut, Metin Şentürk, tiyatro sanatçısı Arzu Balkan ve Parla Şenol da katıldı.

Özellikle  Ajda Pekkan  basın mensuplarının ilgi odağı oldu. Pekkan, engelliler için  programına göre konserler verebileceğini söyledi. Tören sonunda başarılı illerin valilerine de plaket verildi.

İnternethaber

Bu haber toplam 3689 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.