1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Elazığ'da "Şizofren Hastalara Destek Gecesi" Yapılacak

Elazığ'da "Şizofren Hastalara Destek Gecesi" Yapılacak

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu, şizofreni hastaları ile toplumu kaynaştırmak, hastalar hakkındaki ön yargıları ortadan kaldırmak ve topluma kazandırmak amacıyla 9 Mart'ta "Şizofren hastalara destek gecesi" düzenleyecek.

A+A-

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, oda başkanı Mehtap Özer ve yönetim kurulu üyeleri, Elazığ Şizofreni Dayanışma Derneği'nin SODES kapsamında hazırladığı şizofrien kafeyi ziyaret etti.

Özer, dernekle birlikte hastalar ile toplumu kaynaştırmak, hastalar hakkındaki ön yargıları ortadan kaldırmak ve topluma kazandırmak amacıyla 9 Mart'ta "Şizofren hastalara destek gecesi" düzenleyeceklerini kaydetti.

Elazığ Şizofreni Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Deniz ise kafenin Türkiye'de model ve örnek olacak projelerden biri olduğunu belirtti.

Amaçlarının ilde yaşayan, gidecek bir yeri, buluşma yeri olmayan hastaların ücretsiz çay, kahve içeceği bir mekan oluşturmak olduğunu ifade eden Deniz, şu bilgileri verdi:

"Burada kitap ve gazeteleri okuyabilecek, istedikleri zaman tavla ve satranç oynayacaklar. Belli günlerde canlı müzik düşünülüyor. Amacımız hastalarla toplumu kaynaştırmak ve şizofreni hastaları hakkındaki soğuk anlayışı ön yargıları ortadan kaldırmak ve insanları topluma kazandırmak. Kadın girişimcileri, 9 Mart'ta derneğimiz ile Tso Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen destek gecesine bekliyoruz." AA 

Bu haber toplam 3575 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.