1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Dördü de psikolojik destek almalı

Dördü de psikolojik destek almalı

Başbakan'ın, "Eşini aldatan mağdur olamaz" açıklaması skandalın ahlaki boyutunu yeniden gündeme getirdi.

A+A-

Başbakan'ın, "Eşini aldatan mağdur olamaz" açıklaması skandalın ahlaki boyutunu yeniden gündeme getirdi. Kadın örgütleri temsilcileri asıl mağdurun Baykal'ın aldattığı eşi Olcay Hanım olduğuna dikkat çekerken kadınların yok sayılmasını ise eleştirdi.

Başbakan'ın, "Eşini aldatan mağdur olamaz" açıklaması skandalın ahlaki boyutunu yeniden gündeme getirdi. Kadın örgütleri temsilcileri asıl mağdurun Baykal'ın aldattığı eşi Olcay Hanım olduğuna dikkat çekerken kadınların yok sayılmasını ise eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, skandal kasetin hükümet komplosu olduğunu ileri süren eski CHP lideri Deniz Baykal'a cevap verirken "Eşlerine ihanet edenleri biz hiçbir zaman bu toplumun içinde kalkıp da mağdur olarak göremeyiz" demişti. Kadın örgütleri temsilcileri de Baykal'ın ahlakı siyasete değişmesini eleştirirken, asıl mağdurun eşi Olcay Baykal olduğuna dikkat çektiler.
TAVRI ÇOK UTANÇ VERİCİ

İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Arzu Özyol, skandal kaset kadar, kamuoyunda Baykal'ın tek mağdurmuş gibi gösterilmesinin utanç verici olduğunu söyledi. Özyol, Baykal'ın eşi Olcay Baykal ile milletvekili Nesrin Baytok'u kastederek, "Neden hiç kimse kadınların mağduriyetinden bahsetmiyor. Erkek egemen Meclis'in üyeleri, niçin kadının mağduriyeti konusunda sessiz kalmayı yeğlemektedirler?" dedi.

AĞZINA BİLE ALMADI

KADER Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Aydın da skandal kasetin ortaya çıkmasından sonra kadınların yok sayılmasını eleştirdi. Aydın şöyle konuştu: "Baykal skandalla ilgili açıklamasında eşi dahil olaydan zarar gören kadınları ağzına bile almadı. Nesrin Boytak'tan bile 'o kişi' diye bahsetti. Baykal'ın kullandığı dil gerçekten çok acı. Bizi görüntülerin içeriği ilgilendirmiyor. Ancak üslup ve bakış açısı asıl mağdurların kadınlar olduğunu gösterdi."

Eşini yok sayıyor

Ayrımcılğa Karşı Kadın Derneği Genel Sekreteri Neslihan Akbulut, Baykal'ın Baytok'tan 'o kişi' şeklinde bahsetmesinin vahim olduğunu belirterek, "Bundan daha da vahimi Baykal'ın eşinin asıl mağdur olmasıdır" dedi. Akbulut, Nesrin Baytok'un eşinin de mağduriyetten nasibini aldığını söyledi. Akbulut "Baykal skandalı siyasi bir ayak oyunu olarak gösteriyor. Ahlaki yanına hiç değinmi-yor. Ortaya çıkan ilişkisi kadar bu durum da eşini mağdur etmektedir" diye konuştu.

Dördü de psikolojik destek almalı

Skandal kasetin ortaya çıkmasından sonra Baykal'ın ortaya koyduğu tavrı değerlendiren Psikiyatrist Prof. Nevzat Tarhan Baykal için "Duruşunda samimiyet yok. Hem suçlu hem güçlü gibi davranıyor" ifadesini kullandı. İnsanların hata yapabileceğini ancak hatayı savunmanın hatadan büyük bir yanılgı olduğunu anlatan Tarhan, "Eşini aldatan siyasetçi toplumu da ülkeyi de aldatmış olur. Siyasette insan ilişkilerinde güven en önemli unsurdur. Başbakanın etik olarak bu konuda açıkça uyarması önemlidir" diye konuştu. Baykal'ın eşinden hiç söz etmeyerek, Nesrin Baytok'tan da 'o kişi' diye bahsetmesinin "Bastırılmış, ezilmiş bir kişilik" belirtisi olduğunu söyleyen Tarhan "Olcay Hanım'ın sessizliğini korumasının iki sebebi olduğunu düşünüyorum. Ya çok seviyor ya da ciddi bir baskı hissediyor" değerlendirmesini yaptı. Tarhan, skandalda ismi geçen dört kişinin de toplum içinde başı dik dolaşabilmesi için psikolojik yardım alması gerektiğine dikkat çekti.

'Ben yaparım olur' anlayışı

Benzer bir olayda mağdur olan eski CHP milletvekili ve HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk'ün eşi Canan Öztürk de Başbakan Erdoğan'ın gerçek mağdurlara dikkat çekmesinin önemli olduğunu söyledi. Bir televizyonun canlı yayınına katılan Öztürk, "Son yıllarda ailelerde şöyle bir anlayış yaygınlaşmaya başladı, ben bunu bir virüs gibi görüyorum, 'ben yaparım olur' karşı taraf ya kabul eder ya da çeker gider. Bu mantık çok ağır ve yanlış bir mantık. Bu mantık toplumda çok büyük bir kara delik oluşturuyor ve buraya çocuklarımız atılıyor. Aile bağları gevşedikçe toplumun bağları da gevşiyor" dedi.

Bu haber toplam 2580 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.