1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Çocuktaki Değişiklikleri Fazla Engellemeyin

Çocuktaki Değişiklikleri Fazla Engellemeyin

Rehberlik Uzmanı Selahattin Kaya, Çağın Özelliklerine Göre Çocuklarda Meydana Gelen Değişimin Fazla Engellenmemesi Gerektiğini ve Onların Hissettiğini, Düşündüğünü Anlamaya Çalışmak Gerektiğini Söyledi.

A+A-

Rehberlik Uzmanı Selahattin Kaya, çağın özelliklerine göre çocuklarda meydana gelen değişimin fazla engellenmemesi gerektiğini ve onların hissettiğini, düşündüğünü anlamaya çalışmak gerektiğini söyledi.
Samsun'da Sakarya Dershanesi tarafından öğrenci velilerine yönelik 'Aile İçi İletişim' konulu seminer düzenlendi. Neco Sultan 2 Salonu'nda düzenlenen seminerde, Dershane Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda rehberlik uzmanı olan eğitimci Selahattin Kaya, velilere, 'ebeveynler arasında diyalogun çocuk üzerindeki etkisi, çocuğun psikolojik gelişimi ile çocuğun başarılı olabilmesinde aileye düşen görevler' başlıkları altında bilgi verdi.

Her ne sebeple olursa olsun çocuklarla kesinlikle ailelerin çatışmaya girmemeleri gerektiğinin altını çizen Rehberlik Uzmanı Kaya, "Şiddet ve aşırı baskı uygulanması halinde çocuğunuzun, yapmamasını istemediğiniz davranışları, inatla yapmasına neden olursunuz. O nedenle, siz onu, onun da sizi anlayacağı şekilde iletişim kurmanız gerekiyor. Her iki tarafın da birbirinin düşüncesini anlamasıyla ortak bir karar alınması çok faydalı olacaktır." dedi.

Selahattin Kaya, "Aileler çocuklarla iletişim kurarken nerelerde hata yaptıklarını bilmelidir. İletişim kurarken araya bazen duvarlar örülebiliyor. Bu tür uygulamalar çocuğun aileye açılmasını sınırlandırır ve sıkıntılarını paylaşmasını engeller." diye ifade etti.

Çocukların kendilerine değer verilmesini istediğini ve onların ne hissettiğini, ne düşündüğünün bilinmesi gerektiğini kaydeden Kaya, şöyle devam etti: "Bizim yaşadığımız dönemle şimdiki dönem çok farklı. Bizim gençlik yıllarımıza göre çocuklarımızı değerlendirmemiz gerekiyor. Çağın özelliklerine göre çocuklarımızın gösterdiği değişime fazla müdahalede bulunmamalıyız."

Cihan

Bu haber toplam 4964 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.