1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Çeşitlenen ve Şaşırtan Evlilik Teklifleri

Çeşitlenen ve Şaşırtan Evlilik Teklifleri

Artık evlilik teklifi denince akla lüks bir restoranda kadife kaplı kutudan çıkan tek taş yüzük geliyor. Ancak bu, Hollywood yapımı filmlerden dünyaya yayılan klişe bir yöntem.

A+A-

-Sevdiğine sözünü dokuduğu kilimle söyleyen genç kızlar türkülerde kaldı. O kızların düşürdüğü mendili yerden alıp, geri götürerek evlenme isteğini dile getiren delikanlılar da "Kâtibim" şarkısında ve dönem filmlerinde...

Artık evlilik teklifi denince akla lüks bir restoranda kadife kaplı kutudan çıkan tek taş yüzük geliyor. Ancak bu, Hollywood yapımı filmlerden dünyaya yayılan klişe bir yöntem. Öyle ilginç evlenme teklifleri var ki hem teklifin muhatabı kızı hem de şahit olanları şaşkına çeviriyor.

En yakın örneğini geçen hafta yaşadık. Adanaspor'un kalecisi Tolgahan Acar, 2-0 galip geldikleri maç sonrası beklenmedik bir şey yaptı: Takım arkadaşlarıyla birlikte sahanın ortasına geldi, mikrofonu eline aldı ve sevdiği kıza "Burcu benimle evlenir misin?" diye sordu. Burcu gibi stadı dolduran seyirciler de bir süre şaşkınlık yaşadı. Ama hem sahadaki futbolculara hem de tribündeki herkese, Burcu'nun bağırarak söylediği "Evet!" cevabı büyük coşku yaşattı.

Statta evlenme teklif etmek pek bir revaçta. Daha çok seyirciler bunu yapıyor. İzmir'de Göztepe taraftarı Umut Aydemir, Pınar Karahan'a evlilik teklifini açtığı bir pankartla bir maç sırasında yaptı. Aydemir'in ne cevap aldığı bilinmiyor. Ama Amerika'da saha ortasında kalan çok erkek olmuş. Bu olumsuz cevap sonrası düştükleri durumu video paylaşım sitelerinden izleyebilirsiniz.

En şaşırtıcı teklif

Olay Ankara'da şehirlerarası otobüs terminalinde sabah saatlerinde gerçekleşiyor. Otobüslerden inenler, gelenin yolunu bekleyenler ve temizlikçiler herkes Tokat otobüsünün geleceği perona dikkat kesilmiş. Peronu güllerle süsleyen adama bakıyorlar. Adamsa güllerin üzerine sim döküyor. Koca bir çarşafa önceden "Elif benimle evlenir misin?" yazmış. İki büyük kovada beyaz ve kırmızı gül yaprakları var. Onu izleyen iki genç kıza dönüyor ve çarşafı tutmalarını istiyor. Şaşırıyorlar ama onlarca izleyicinin de gözleriyle onaylaması üzerine ucundan tutuyorlar. İki delikanlı ise kovaları kapıyor. Otobüsten inerken kızın başından aşağı gül yaprağı yağdıracaklar. Arkadan bir adam soruyor 'Ne kadar kaldı?', yanındaki cevap veriyor: '10 dakika sonra buradaymış!' Heyecan otobüsün perona yaklaşmasıyla tavan yapıyor. Şoför ve yolcular gül dökülmüş yolları görünce şaşırıyor. Ama bekleyenleri ve genç âşığı şaşırtan, kızın otobüsten inmemesi. Onca hazırlığı yapan adam umutsuzca otobüse biniyor. Kimse yok. Meğer Elif arka kapıdan inmiş. Gülleri ve onu bekleyenleri görünce otobüse geri giriyor ve ön kapıya koşuyor. Beklenen manzara kısa bir üzüntüden sonra yaşanıyor, başından aşağı beyaz ve kırmızı güller dökülüyor, AŞTİ'nin anlık konuklarının şahitliğinde kızımız, oğlumuzun sorusuna "evet" diyor.

***

En canlı teklif

Spiker Erkan Tan'ın, sevdiği kadına sunuculuğunu yaptığı program sırasında evlilik teklif etmesi sadece muhatabını değil, seyirciyi de şaşırtmıştı. Çünkü İlkim Öz, Tan'ın programa sık sık konuk ettiği bir psikologdu. Evlilik danışmanlığı da yapan Öz, o sabah sıradan bir canlı yayına katılacağını zannederek programa gelmişti. Bir anda oturduğu masa gül yapraklarıyla donatılmış, romantik bir müzik eşliğinde evlilik teklifi edilmişti. Öz, bu an için; "Önce kamera şakası sandım. Ama herkes ciddi ciddi işini yapıyordu. Çok utandım." diyor.

İngiliz pop yıldızı Robie Williams, katıldığı bir radyo programında spikerin "Sydney'de ünlülerin evlilik teklifi yapması yaygındır." demesi üzerine sevdiği kıza canlı yayında, milyonlarca dinleyicisinin önünde evlilik teklif etti. Williams'ın sevdiği kız bir Türk; Ayda Evecan. Evecan'ın bu soruya cevabı, evet oldu.

***

Reklam kokan teklifler

Eskiden mahallenin delikanlısı sevdiği kızın sokağına asfaltın üzerine ya da penceresinin karşısındaki duvara sevgisini yazardı. Şimdi şehrin muhtelif reklam panolarına ilan veriyorlar. Geçtiğimiz sene Sevgililer Günü'nde gizemli bir âşık, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 2 bin adet "seni seviyorum" afişi astı. Asanın kim olduğu, kime bu sözü söylediği ilçe ahalisi tarafından haftalarca merak edildi. Evlerde, devlet dairelerinde konuşuldu. Fakat bir sonuca ulaşılamadı.

Diğer bir olay Adıyaman'da yaşanıyor. Şehirde bir billboard kiralayan genç, "Benimle evlenir misin türkü gözlüm?" afişi astırıyor. Bir hafta boyunca asılı kalan afişin sahibine maliyeti 100 TL olmuş.

***

En klas teklif

Yıl 2004. Erkan Kaplan, Fatih Üniversitesi'nin birincisi olarak ödülünü almak ve tüm mezun arkadaşlarının adına konuşmasını yapmak için sahneye çıkıyor. Mikrofonun önüne geçiyor ve aynı okulun kamu yönetimi bölümünden mezun olan Zeynep Kahraman'a evlilik teklif ediyor. Mezun olan 600 öğrencinin arasındaki Zeynep'ten 'evet' cevabı geldiği duyulunca, bütün salon coşkuyla alkışlıyor. Tüm bu anlar mezuniyet CD'sinde de yer alsın diye kaydedilmiş ve 2004 mezunlarına hatıra olarak dağıtılmış. Şimdi o dönem mezunları CD'yi izledikçe bu anı hatırlıyor.

En klişe teklif

Aslında ilk defa yapan için orijinal bir fikir. Ama o kadar çok tekrar edildi ki sıradanlaştı ve hatta klişe bulunuyor artık. Sinemada evlilik teklif etmekten söz ediyoruz. Genellikle şöyle oluyor: Oğlan sevdiği kızı sinemaya götürüyor. Tabii önceden sinema salonunu ayarlamış oluyor. Mesela Eskişehir'den bir âşık reklam şirketiyle anlaşmış. Sevdiği kız Özlem'e evlilik teklifi yaptığı bir film hazırlatmış. İzledikleri filmin ortasında birden seyircilerden özür dileyen bir delikanlının görüntüsü beliriyor beyazperdede. Sonra da Özlem'e evlilik teklifinde bulunuyor. Arada reklam şirketi olduğu için kameralar da orada. Özlem, filmin yarıda kesilmesine, onlarca insan önünde evlilik teklifi almasına ve en çok da birden ışıklarını yakan kameralara bakakalıyor ve şaşırmış vaziyette 'evet' diyor.

***

En havalı teklif

Gazeteci Serkan Ocak, elektrik ve elektronik mühendisi Özlem Demirkol'a hayal edemeyeceği bir ortamda ve anda evlilik teklifi etmiş. Serkan, bu ilginç ve havalı teklifte bulunmak için tam bir ay uğraşmış. Mekânı ayarlamış, Özlem'i oraya gelmesi için ikna etmiş. Teklif edeceği yer İstanbul'da Boğaz'ın Ortaköy açıklarında 55 metre yükseklikte bir vincin ucuna takılı masa olunca, hava muhalefeti sebebiyle üç kez ertelenmiş. Nihayet güzel bir İstanbul gününde Boğaz'a nazır teklifini yapmış Serkan. Özlem, evet cevabını vermiş vermesine de Serkan, "Başka çaresi yoktu. Mecburen kabul edecekti; çünkü kabul etmeseydi masa aşağıya indirilmeyecekti." diyor. Özlem ise bu sürpriz karşısında çok heyecanlanmış ama havada asılı kalmaktan da epey korkmuş. Bir buçuk yıldır evli olduğu eşinin bu sürprizini ömrü boyunca unutamayacağını söylüyor. Torunlarına anlatacak ilginç bir evlenme hikâyeleri var onların.

GÜLİZAR BAKİ / ZAMAN CUMARTESİ

Bu haber toplam 16478 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.