1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bursa'da İşsizlere psikolojik destek

Bursa'da İşsizlere psikolojik destek

Türkiye Psikiyatri Derneği'nin bir sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirdiği "Krize ruhsal destek projesi" Nilüfer'de uygulamaya konuluyor

A+A-

Türkiye Psikiyatri Derneği'nin bir sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirdiği "Krize ruhsal destek projesi", Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ve Bursa Tabip Odası işbirliğiyle Nilüfer'de uygulamaya konuluyor. Bu projeyle, kriz mağduru olan işsizler ile işini kaybetme riski altında olanlara psikolojik destek vermek hedefleniyor.

İşsizlik ve yoksulluğa bağlı olarak depresyon, anksiyete vb. ruhi bozuklukların giderek arttığı gerçeğinden yola çıkılarak geliştirilen proje, insanların alkol-madde bağımlılığına yönelmesi, öfkenin çeşitli şekillerde dışavurumu, şiddetin ortaya çıkması, aile ilişkilerinin bozulması, mutsuzluk ve umutsuzluğun yaygınlaşması, intihar riskinin artması gibi öngörülebilir süreçler öncesinde, kriz mağdurlarına yönelik koruyucu ruh sağlığı hizmetlerine de dikkat çekmek hedefleniyor.

Bu haber toplam 2412 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.