1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Birbirine Zaman Ayırmayan Çiftler Boşanıyor

Birbirine Zaman Ayırmayan Çiftler Boşanıyor

Evlilik Müessesini Güçlendirmek İçin Eşlerin Birbirine Zaman Ayırması Gerektiğini Vurgulayan Psikolog Ömer Ekinci, Birbirine Az Zaman Ayıran Çiftlerde Boşanma Oranının Yüzde 90'a Vardığını Söyledi.

A+A-

Evlilik müessesini güçlendirmek için eşlerin birbirine zaman ayırması gerektiğini vurgulayan Psikolog Ömer Ekinci, birbirine az zaman ayıran çiftlerde boşanma oranının yüzde 90'a vardığını söyledi.
Diyarbakır Sur Belediyesi Kadın Destek Merkezi'nde (KADEM) ilçe sınırları içinde yaşayan kadınlara 'Eşler arası iletişim' konulu seminer verildi. Seminerde konuşan Psikolog Ömer Ekinci, evliliğin önemine dikkat çekti. Hiç kimsenin mükemmel olmadığını savunan Ekinci, evlilik sürecinde ufak tefek hataların olabileceğini, çiftlerin bunları hoş karşılaması gerektiğini belirtti. Yapılan araştırmalarda birbirine az zaman ayıran çiftlerin yüzde 90'a yakınının boşandığını söyleyen Ekinci, şöyle konuştu: "Boşanan çiftlerin ayrılmadan önce birbirlerine çok az zaman ayırdıkları görülüyor. Kadınların yüzde 98'i erkeklerden daha fazla yakınlık bekliyor. En çok kızdıkları davranışın da erkeğin kendilerini dinlememesidir. Kadınlar öfke hariç, duygularını daha rahat ifade eder. Bunun tam tersi erkekler ise öfkeyi daha rahat dile getirirken, duygularını daha zor ifade ediyor."

Öz güveni düşük çiftlerin birbiriyle daha fazla tartışıp, evliliği çekilmez hale getirdiğini ifade eden Ekinci, affetmenin güzel bir davranış ve sevgiyi sürdürmenin yolu olduğunu kaydetti. (CİHAN)

Bu haber toplam 7841 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.