1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Bakırköy Ram Camilerde 80 Bin "Baba"ya Ulaştı

Bakırköy Ram Camilerde 80 Bin "Baba"ya Ulaştı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İyi Örnekler Projesi kapsamında Bakırköy Rehberlik Araştırma Merkezi’nin (BAREM) öğrenci velileri için düzenlediği “Cuma Seminerleri” projesi birincilik ödülü aldı.

A+A-

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ildeki resmi kurumlarda yürütülen çalışmalar arasından 21 kategoride birincilerin seçilip ödüllendirildiği Eğitimde İyi Örnekler Konferansı İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Proje ile Bakırköy ilçesinde ki 22 camide belirlenen takvim doğrultusunda her Cuma günü olmak üzere ilçedeki bütün camiler dolaşıldı. Proje kapsamında cuma namazından 30 dakika önce başlanıp ezanın tamamlanmasıyla bitirilmek üzere projeksiyon cihazı eşliğinde “Çocuk eğitiminde model olmanın önemi ve sorumluluk duygusu kazandırma - Medyanın ve teknolojinin bilinçli kullanımı - Ailenin okulla ilişkisinin çocuğun gelişimine katkısı - Çocuklara değerlerin aktarılması ve karakter eğitiminin önemi” gibi konuları içeren seminerler gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlikle yaklaşık 80 bin babaya ulaşıldı.

Projeyi özgün ve değerli bulan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Veli eğitimi kategorisinde “Cuma Seminerleri” projesini birinciliğe layık gördü.

Kurum Müdürü M. Hilmi Eren konu ile ilgili yaptığı açıklamasında:

“Cuma Seminerleri” projesi kendi alanında çok cesur çok özgün ve düşük maliyetli bir projeydi. Sıfır maliyetle 80 bin “Babaya” ulaştık. Bu projenin ana teması ailenin önemli bir parçası olarak “baba” ya ulaşmaktı. Çocuk değerlendirirken, çocuk yönlendirirken ve çocuk eğitirken hep muhatabımız anne. Şunu fark ettik. Baba bu çalışmaların dışında kalıyor. Çocuk yetiştirmede merkezde olması gereken baba aileden kopuk. Babalara ulaşmanın en mantıklı yolu ve en uygulanabilir yöntemi olarak “Cuma Seminerleri” projesini düşündük. “Cuma Seminerleri” hakikaten zor bir çalışmaydı. Alanında ilkti. Cemaatin tepkisini tahmin etmek güçtü. Her şeyden önce cemaatin karşısına böyle bir misyonla çıkmak oldukça cesaret ve deneyim gerektiren bir işti. Önümüzde hiçbir engeli kabul etmeden bu projeyi başarıyla gerçekleştirdik. “Cuma Seminerleri” projesinin geliştirilmesi kısmında aynı çerçeve esas alınarakhavralarda ve kiliselerde de bu çalışmanın yapılmasında faydaların olduğunu vurguladık. Projemiz yasal zeminde ve ilgili mülki ve idari kurumların onayları çerçevesinde gerçekleşmiştir. EREN, ilgili çalışmanın yaygınlaştırılması durumunda dikkat edilmesi gereken  hususlardan birisinin; cemaatin karşısına konuşmacı olarak geçecek uzmanın, cami cemaatine yakın olması, cami adabı ve terminolojisine hakim olması ve tercihen Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümün yanı sıra İlahiyat temelinin de olması çalışmanın etkinliğini arttıracaktır.” dedi.

CUMA SEMİNERLERİ PROJESİ - VİDEO


Bu haber toplam 6747 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum