1. HABERLER

  2. PSİKO-MAGAZİN

  3. Arda Kural; Psiko-Nevrotik Tanısı Aldım

Arda Kural; Psiko-Nevrotik Tanısı Aldım

Arda Kural, bir süredir Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi görüyordu. Taburcu olduktan sonra Fox Haber'e konuşan Kural yaşadığı zor günleri anlattı.

A+A-

Ünlü oyuncu Arda Kural geçirdiği ağır hastalık ve tedavi sürecinin ardından ilk kez açıklamalarda bulundu.

YERLİ DI CAPRIO TABURCU OLDU

Kamuoyunda "Yerli Di Caprio" olarak adlandırılan Arda Kural, bir süredir Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi görüyordu. Taburcu olduktan sonra Fox Haber'e konuşan Kural yaşadığı zor günleri anlattı.

OYUNCULUĞU BIRAKIYOR

Tedavisi boyunca her gün farklı bir iddiayla gündeme gelen yakışıklı oyuncu söylentilere yanıt verirken, oyunculuk kariyerine de son noktayı koyduğunu açıkladı.

ŞİZOFREN DEĞİL PSİKONEVROZ

Arda Kural "21 gün hastanede kaldım. Bu prosedür dahilindeymiş bundan Sonra ilaç tedavisine devam edeceğim. Benim durumum şizofren değil, psikonevroz." dedi.

Psikonevroz Nedir?

Psikonevroz rahatsızlığına halk arasında kısaca nevroz denilmektedir. Günümüzde oldukça sık olarak karşılaşılan nevroz rahatsızlığı genellikle orta yaşlardaki bayanların maruz kaldığı bir rahatsızlık türüdür. Bu hastalıkların özelliği kişinin akıl, zeka, yargı, duyu, hafıza gibi düşünme, çalışma ve yaşaması için gerekli yeteneklerine, dokunmadıkları halde o kimsede kuruntu, korku, keder, üzüntü, evham gibi ruhsal şikayet ve bozukluklara yol açmalarıdır.

Yalnızca ruhsal yapı ve ruhsal yaşam ile ilgili olan hastalıklar psiko nevroz adını alır. (Sözgelişi isteriler, fobiler, tutkular. Anorexia nevrosa yani inzivaya çekilerek toplumdan ayrılma, toplumdan kaçarak kendini gizleme nevrozları da psiko-nevrozların kapsamına girmektedirler.) Psiko-nevrozlar kişinin özel yaratılışı ile ilgili olup, bir takım olayların ters etkileri ve hazmedilememesi sonucu bilinçsiz olarak ortaya çıkar. 

Çeşitli şekilleri vardır

Anksiyete: Kuruntu, korku, çarpıntı, terleme, baygınlık, evham başlıca belirtileridir. Nevroz rahatsızlığının tedavisinde ise psikiyatr ve ilaç desteği alınması gerekmektedir. Nevroz ile başlayan rahatsızlıklar tedavi edilmediği takdirde daha büyük hastalıklara yol açmaktadır. Bu yüzden hastalık ilerlemeden öngörülen şikayetlerin ardından derhal uzmana başvurmak gerekmektedir.


Bu haber toplam 25503 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum