1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. Ablasını Öldüren Kişilere Çay Servisi Yapmış!

Ablasını Öldüren Kişilere Çay Servisi Yapmış!

Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki töre cinayetinde, ablasının aile meclisi kararıyla öldürülmesine tanık olan 14 yaşındaki kız çocuğu S.H, yetiştirme yurduna yerleştirilerek, koruma altına alındı.

A+A-

Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki töre cinayetinde, ablasının aile meclisi kararıyla öldürülmesine tanık olan 14 yaşındaki kız çocuğu S.H, yetiştirme yurduna yerleştirilerek, koruma altına alındı. Ölümünden birkaç dakika önce ablasını sorgulayan aile meclisinin bulunduğu odaya çay ve su servisi yapan ve cinayete şahit olan S.H, psikolojik tedavi görüyor.

Verdiği ifade ile cinayetin aydınlatılmasına yardımcı olduğu, bu nedenle hayatının risk altında olabileceği tahmin edilen S.H, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Hatay İl Müdürlüğünce ailesinden alındı.

Aile meclisi kararıyla öldürülen 19 yaşındaki Ceylan Soysal'ın bir yaşındaki kızı Eylül Soysal'ı anneannesinden alan SHÇEK İl Müdürlüğü, ablasının ölümüne tanık olan S.H'yi de aynı yetiştirme yurduna yerleştirdi.

VİDEO


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ölümünden birkaç dakika önce ablasını sorgulayan aile meclisinin bulunduğu odaya çay ve su servisi yaptığı, ablasının yalvarışlarına tanık olduğu öğrenilen S.H'nin, yaşadıklarının şokunu halen üzerinde atamadığı bildirildi.

S.H'nin ifadesinde ise kardeşinin aile meclisi tarafından öldürüldüğü odaya girip çıkarken ablasının sürekli ağladığını ve çok endişe içinde olduğunu gördüğünü, silah sesini duyunca da öldürüldüğünü anladığını söylediği bildirildi.

Cinayetten sonra olayı öldürülen kadının 17 yaşındaki erkek kardeşi üstlenirken, S.H'nin verdiği ifadenin ardından tetiği çekenin kardeşinin değil, amcasının olduğunun anlaşılmasını sağladığı kaydedildi.

S.H'ye koruma altında tutulduğu yurtta psikolojik destek de sağlandığı, aynı kurumda olan ancak farklı binada bulunan yeğeni Eylül Soysal'ı da görmesine izin verildiği öğrenildi.

Bakan Şahin devrede

Sosyal Politikalardan Sorumlu Bakan Fatma Şahin de harekete geçti. Şahin Hatay'a gidecek, Ceylan'ın ölüm kararını alan aileyle görüşecek.

Töre cinayetine kurban gitmişti

Dörtyol'un Özerli Mahallesi, Askeri Sokak'ta, 18 Temmuz Pazartesi günü gece saat 22.00 sıralarında işlenen cinayette, henüz 19 yaşında olan Ceylan Soysal, kaçarak evlendiği kocasının yanından ayrılarak, çocuğu ile birlikte geldiği baba evindeki odasında tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Cinayetin ardından polise ihbarda bulunan anne ve baba, kızlarının 17 yaşındaki oğulları tarafından öldürüldüğünü bildirmiş ancak alınan ifadelerin ardından amca Ramazan Hicri'nin tetiği kendisinin çektiği yönünde ifade verdiği belirtilmişti.

Dörtyol'da, 18 Temmuz akşamı işlenen cinayetin ardından Ceylan Soysal'ın ölümünden sorumlu tutulan babası Mehmet Hicri (41), erkek kardeşi Emrah Hicri (17), amcaları Halil Hicri (30), Ahmet Hicri (38), Ramazan Hicri (25) ve ailenin yakını olduğu belirtilen Ali Güneş (19) tutuklanmış, anne Sebiha Hicri (38) ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Bu haber toplam 6972 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.