1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 6. Ulusal Beyin Damar Hastalıkları Kongresi

6. Ulusal Beyin Damar Hastalıkları Kongresi

Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi(ESOGÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen 6.Ulusal Beyin Damar Hastalıkları kongresi başladı.

A+A-
Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi(ESOGÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen 6. Ulusal Beyin Damar Hastalıkları kongresi başladı.

ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki açılışta konuşan Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Nevzat Uzuner, derneğin kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Uzuner, iki yılda beyin damar hastalıklarıyla ilgili farklı konularda düzenledikleri toplantıların 2002 yılından sonra kongreye dönüştüğünü belirterek, kongrelerin dışında beyin ve damar hastalıkları okulu adı altında da etkinlikler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kongrede güncel gelişmelere paralel olarak beyin damar hastalıkları ile ilgili konularda sunumların yapılacağını kaydeden Prof. Dr. Uzuner, etkinlik boyunca sunulacak 70 bildiriden 50'sinin poster 20'sinin ise sözel bildiri olduğunu bildirdi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bekir Yaşar ise kongrenin Beyin Damar Hastalıkları ile ilgili önemli bir organizasyon olduğunu ifade ederek, hastalıkları önlemenin tedaviden daha iyi sonuçlar verdiğini ifade etti.
Bu haber toplam 5887 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.