1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. 6 kişiyi öldüren sanığın akıl sağlığı yerinde çıktı

6 kişiyi öldüren sanığın akıl sağlığı yerinde çıktı

ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Çayır Köyü'nde, eşi, kayınpederi, kayınvalidesi, kayınbiraderi ve 2 baldızını öldüren Şafak Köksal'ın, akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin tam olduğu saptandı.

A+A-

Gürkay GÜNDOĞAN / DHA


ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Çayır Köyü'nde, eşi, kayınpederi, kayınvalidesi, kayınbiraderi ve 2 baldızını öldüren 23 yaşındaki Şafak Köksal'ın, Adli Tıp Kurumu'ndaki muayenesinde akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin tam olduğu saptandı.

1 yıl önce bugün meydana gelen olayda, kaçak ocaklarda maden işçisi olarak çalışan Şafak Köksal, şiddetli geçimsizlik nedeniyle evi terk ederek 6 aylık oğlu Doğu ile baba ocağına dönmesi nedeniyle eşi 23 yaşındaki Ayşe Köksal ve ailesini katletti. Köksal, kayınpederi Hüseyin (49), kayınvalidesi Havva (45) ve baldızları Zülfiye (24) ile İlknur’u (26) maden ocağından dönerken ormanda pusu kurarak, eşi Ayşe Köksal ve kayınbiraderi Aydın Köroğlu’nu (20) ise kayınpederinin evinde av tüfeği ve 2 tabanca ile öldürdü.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 1'i ağırlaştırılmış, 6 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Şafak Köksal, bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Şafak Köksal'a yardım etmekten yargılanan ve ilk duruşmada serbest bırakılan ağabeyi 24 yaşındaki İsmail Köksal ile azmettirmekten yargılanan aynı isimdeki babası 55 yaşındaki İsmail Köksal da hazır bulundu.

Daha önceki duruşmada avukat Erol Mekik'in, Hakkari Çukurca'da askerlik yapan müvekkilinin, çatışmalara girip adam öldürmüş olabileceği, suçu da çatışma içinde bulunmuş olması nedeniyle işlemiş olabileceğinden akıl sağlığının yerinde olmadığını ileri sürmesi nedeniyle Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen Köksal için kurumun hazırladığı rapor duruşmada okundu.

Köksal, sanığın cezai sorumluluğunu etkileyecek derecede bir akıl hastalığı veya zeka geriliği saptanmadığı, işlediği suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu belirtilen rapora karşı bir diyeceğinin olmadığını söyledi. Duruşma ertelendi

Bu haber toplam 4570 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.