45. Ulusal Psikiyatri Kongresi
45. Ulusal Psikiyatri Kongresi Bu yıl "Geçmişten Geleceğe, Teşhisten Tedaviye Psikiyatri... ve Cinsel İşlev Bozuklukları Sempozyumu" teması esas alınarak düzenlenecektir. Kongreyle ilgili ayrıntılı bilgiler şöyle:
Kongreye Davet Yazısı
Türkiye psikiyatri topluluğunu 45. kez bir araya getirecek olan kongremizi 2009 yılında, 13 yıl aradan sonra, yeniden başkentimizde yapmak ve ana teması "Geçmişten Geleceğe, Teşhisten Tedaviye Psikiyatri" olan toplantımızda sınıflandırma, görüntüleme, genetik gibi alanlardan, psikofarmakoterapi, psikanaliz ve psikoterapiye dek tedavi ile ilgili güncel konuları birlikte tartışmak hedefimize biraz daha yakınız. Artık gelenekselleşmeye başlayan kongre öncesi sempozyumlarının bu yılki konuğu ise Cinsel İşlev Bozuklukları. Bir anlamda ülkemizdeki kongre ve toplantı enflasyonunu da azaltmayı hedefleyen bu yaklaşım Duygudurum Bozuklukları, Şizofreni, Anksiyete Bozukluklarından sonra bu yıl da yoğun faaliyet gösteren bir başka Bilimsel Çalışma Biriminin işbirliği ile gerçekleşecek. Yine panel, çalışma grupları, kurs ve serbest bildiriler programda yerlerini alırken, başkentimize ve cumhuriyetimize yakışır bir sosyal programı da hedeflemekteyiz. Bu yıl ilk kez meslekte 40 yılını doldurmuş meslektaşlarımızı onur konuğu olarak aramızda görmenin ve onlarla aynı atmosferi paylaşmanın hazırlıkları içindeyiz.
45. Ulusal Kongremizin dünya çapında dört seçkin konuğu olacak. Programlarında bir aksaklık olmazsa James Leckman, Natalie Rasgon, Nick Craddock ve Shahrokh Gudarzi’yi ağırlayarak çalışma alanlarındaki en güncel çalışmaları birinci ağızdan duyma ayrıcalığına sahip olacağız. Hedefimiz tüm meslektaşımızın tereddütsüz yer almak isteyecekleri bilimsel düzeyi yüksek ve meslektaşlarımızın yanı sıra ruh sağlığı alanındaki diğer çalışanların ve hatta konuya ilgi duyan tıp fakültesi öğrencilerinin de herhangi bir destek arama gereksinimi duymaksızın katılabilecekleri ekonomik açıdan en uygun koşullarda bir kongre organize etmektir. Sizleri, tüm tıp dalları içinde en yenisi, en az bilineni ve belki de gelişmeye en açık dalı olan psikiyatrinin, geçmişinden bugüne ve geleceğine olan öyküsünün gözden geçirildiği bu yolculukta yerinizi almaya davet ediyor ve katkılarınızı bekliyoruz.
Şeref Özer TPD Genel Başkanı | Timuçin Oral |
Değerli Meslektaşlarımız,
Bu yıl 45.’si düzenlenecek olan Ulusal Psikiyatri Kongresi kapsamında Cinsel İşlev Bozuklukları Sempozyumunu gerçekleştireceğiz. Çalışma birimimiz tarafından düzenlenecek bu sempozyumun tüm katılımcılar için doyurucu nitelikte olmasını arzu ediyoruz. Cinsel sorunların çözümüne yönelik yardım arayışlarının her geçen gün artığı bir zaman diliminde bu talebe yanıt verebilecek nitelikte eğitim almış profesyonellerin sayısının yeterli olmayışı bir dizi uygunsuz tedavi yanı sıra çeşitli sınır ihlallerini de artırmaktadır. Bu tür sorunların yaygınlaşmasını önlemek ve bu konularda yapılabileceklerin tartışılması sempozyumumuzun önem ve değerini artırmaktadır.
Cinsel işlev bozuklukları tedavisinin psikiyatri meslek uygulamalarında yerinin artırılması, eğitim ihtiyaçları ve bu alandaki sınır ihlalleri TPD Cinsellik ve Cinsel Sorunlar Bilimsel Çalışma Biriminin son dönem gündemini oluşturmaktadır. Cinsel sorunların tedavisindeki aksamaların ülkemizde ciddi bir halk sağlığı sorunu oluşturması nedeniyle bir çalışma takvimi oluşturulmuş, ilk beş yıllık hedefte psikiyatri uzmanlık ve mezuniyet sonrası eğitiminde cinsel tedavilerin yerinin artırılması, eğitim sürecinde ihtiyaçların belirlenmesi ve ulusal ölçekte planların oluşturulması öngörülmüştür. Bu amaçla kapsamlı tanı ve tedavi kılavuzu hazırlanması kararı verilmiş ve yazım sürecine geçilmiştir. Ülkemizde bir diğer sorun cinsel tedaviler ile ilgili klinik deneyimlerin giderek artmasına rağmen ortaya çıkan bilimsel ürünlerin sınırlı olmasıdır. Bu konunun ele alınması da çalışma birimimizin mevcut hedefleri doğrultusunda oldukça önemsenen bir etkinlik olacaktır.
Uygulama becerilerinin artırılması, tedavide karşılaşılan güçlükler, cinsel alanda bilirkişilik, iyi ve etik uygulamalar gibi başlıklar sempozyumda öncelikle ele alınan konular olacaktır. Cinsellik alanında son bilimsel gelişmeler ışığında kadın ve erkek cinsel işlev bozuklukları tanı ve tedavi algoritmaları tartışılacaktır. Ulusal ve uluslar arası katılımlarla alanında deneyimli bilim insanları bilgilerini bizlerle paylaşacaktır. Ayrıca sempozyum programı çerçevesinde oluşturulacak çalışma grupları ve kurslar ile meslektaşlarımızın klinik becerilerinin artırılması, kapsamlı cinsel tedaviler eğitimi ve bilgi paylaşımı amaçlanmıştır.
Bilim, etik ve dayanışma ruhu içerisinde, tüm meslektaşlarımızı 45. Ulusal Psikiyatri Kongresinde yapılacak Cinsel İşlev Bozuklukları Sempozyumuna bekliyoruz. Bilgi, deneyim ve fikirleri paylaşmak, katkı ve katılımlarınızla zenginleşmek, sempozyumda buluşmak dileği ile saygılar sunarız.
TPD Cinsellik ve Cinsel Sorunlar Bilimsel Çalışma Birimi
GENEL BİLGİLER
Kongre Tarihi
20 - 24 Ekim 2009
Kongre Oteli
Sheraton Otel ve Kongre Merkezi, Ankara
Kayıt - Rezervasyon ve Danışma Masaları
20 - 24 Ekim 2009, 08:00 - 20:00 saatleri arasında hizmet verecektir.
Yaka Kartı
Kayıt - rezervasyon ve danışma masalarından kayıt işlemlerini tamamlayan konuklarımıza verilecek olan yaka kartlarının kongre süresince güvenlik açısından mutlaka takılması gerekmektedir. Ayrıca bilimsel toplantılara ve kongre süresince düzenlenecek olan sosyal aktivitelere katılmak için şarttır.
Kongre Çantaları
Kayıt işlemlerini tamamlayan katılımcılara kayıt - rezervasyon ve danışma masalarından verilecektir.
Katılım Belgeleri
Kongre kapanış günü kayıt - rezervasyon ve danışma masalarından verilecektir. Kongreden erken ayrılacak konukların katılım belgelerinin hazırlanması için kayıt - rezervasyon ve danışma masalarındaki görevlilere önceden haber vermeleri gerekmektedir.
Kredilendirme
Kongre programı için Türk Tabipleri Birliği Sürekli Tıp Eğitimi Kredilendirme Komisyonu’na başvuruda bulunulacaktır.
Sunum Kontrol Merkezi
Sunumlarınız sırasında zorluk yaşamamanız için CD ve taşınabilir belleklerinizi Microsoft Office altında çalışan programlarda hazırlamanız ve yedeklerini yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Sunumunuzdan önce mutlaka CD ve taşınabilir belleklerinizi herhangi bir aksaklık yaşanmaması için sunum kontrol merkezi’nde kontrol etmeniz rica olunur. Kongre süresince salonlarda slayt makinesi ve tepegöz kullanılmayacaktır. Tüm salonlarda dizüstü bilgisayar ve görüntüleme cihazları bulunacaktır. Kendi dizüstü bilgisayarını kullanmak isteyen konuklarımızın sunum yapacakları salonda mutlaka önceden cihazlarını kontrol etmelerini rica ederiz. Sunumlarınızda kullanmak istediğiniz ekipman / ekipmanları en geç 25 Eylül 2009 tarihine kadar Organizasyon Sekreteryası‘na yazılı olarak bildirmeniz gerekmektedir.
Öneri Formları
Öneriler sadece web sitemizde yer alan formlar aracılığı ile kabul edilmektedir. Öneri formlarını doldurabilmeniz için tüm konuşmacıların telefon, e-posta, kurum bilgilerinin ve alt konu başlıklarının doldurulması gerekmektedir. Eksik bilgilerin olması halinde sistem formların gönderimine izin vermeyecektir.
Kongre Bilimsel Yazışma Adresi
[email protected]
ULAŞIM BİLGİLERİ
Ankara şehrine ulaşım havayolu ve karayolu ile sağlanabilmektedir.
HAVAYOLU ULAŞIMI
Hava ulaşımı için en yakın havalimanı 34 km uzaklıktaki Esenboğa Havalimanı’dır.
Türk Hava Yolları'nın İstanbul, İzmir, Ankara bağlantılı Ankara seferleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Alternatif Havayolu Ulaşımları
Atlas Jet
www.atlasjet.com
Onur Air
www.onurair.com.tr
Pegasus
www.flypgs.com
KARAYOLU ULAŞIMI
İstanbul - Ankara arası uzaklık 724 km, Antalya – Ankara arasındaki uzaklık 544 km, İzmir – Ankara arasındaki uzaklık ise 446 km’dir.
Otobüs firmalarının Ankara şehrine direkt seferleri bulunmaktadır.
Tunus Caddesi 59/5 Kavaklıdere - ANKARA | ||||
|
Organizasyon Sekreteryası
Sena Kalkavan | ||||
Nilay Küçükhüseyinoğlu | ||||
Sezgi As Yıldız | ||||
Nispetiye Cad. Başlık Sok. İnci Apt. No: 4 D: 3 1 Levent - İSTANBUL | ||||
|
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.