1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 21. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongresi

21. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongresi

21. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongresi 25 - 28 Nisan tarihleri arasında Antalya'da yapılacak.

A+A-

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl 21.'si yapılacak olan "Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongresi" 25 - 28 Nisan tarihleri arasında Antalya'da yapılacak. Bu yılki kongrenin ana taması "Zorlu Yaşam Olayları" olarak belirlendi.

Kongrenin davet metninde şu açıklamalara yer verildi:

"Sayın Meslektaşlarımız;

İlk ulusal kongre ile ilgili anılar daha dün gibi geliyor ama üstünden 20 yıl geçti, bu yıl 21 inci ulusal Çocuk ve Ergen Ruhsağlığı ve Hastalıkları kongresini düzenliyoruz. Yıllar hızla akıp giderken dünyamız da hızla değişiyor. Değişim, hayatımıza gelişimi ve pek çok kolaylığı beraberinde getirirken bir yanıyla da zorluklar ve sıkıntıları da getirmektedir. Bazen değişimler o kadar ani ve keskindir ki ayak uydurmak çok zor ve acı vericidir.
Her şeye rağmen değişen koşullara ayak uydurabilmek  insanoğlunun en önemli becerilerinden biridir.

Çocuklarımız yeniliklere bizden çok daha açıklar ama doğaldır ki değişiklikler karşısında onlar da zorlanıyorlar. Çocuk larımızın karşılaştığı zorlu yaşam olaylarını tanımak ve tanımlamak onların sağlıklı erişkinler olarak hayata devam etmelerini sağlayacaktır.

Bu düşünceden yola çıkarak bu yıl kongremizin ana temasını "zorlu yaşam olayları karşısında çocuk" olarak belirledik. Alanda çalışanlar için de zorlayıcı olan bu konuları olabildiğince çok yönlü olarak ele almanın getireceği duygusal yorgunluğu Antalya'nın muhteşem doğası ve güzel iklimi sayesinde azaltabilmeyi umuyoruz. 25 - 28 Nisan 2011 tarihleri arasında Kervansaray Otelde sizleri ağırlamaktan keyif alacağız.
Bu keyfi birlikte yaşamak dileğiyle."

Kongre ile ilgili diğer ayrıntılar için tıklayınız

Bu haber toplam 7490 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.