1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. 2011 YGS Sınav Giriş Yerleri

2011 YGS Sınav Giriş Yerleri

2011 sınava giriş yerini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ne, kullanıcı adı ve şifreniz ile aşağıda bağlantısı verilen adresten ulaşabilirsiniz...

A+A-

YGS Sınavına giriş belgeleri adreslere gönderilecek mi? Gönderilmeyecekse adaylar sınava giriş belgesini nereden temin edebilir. YGS sınav giriş yerleri ve Sınav giriş belgesi hakkında ÖSYM bir duyuru yayımladı...

2011 YGS Sınav Giriş Belgesi Hakkında ÖSYM Duyurusu

"Bu sınavda adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, kullanıcı adı ve şifreleri ile 7 Mart 2011 günü saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır.

Şifremi unuttum ne yapmalıyım? Ayrıntılar için TIKLAYINIZ

Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerin renkli yada siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Bu belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

Fotoğraflı ve onaylı Özel Kimlik Belgesi olarak sadece Nüfus Cüzdanı veya Pasaport kabul edilecektir. Nüfus Cüzdanı fotoğraflı ve TC Kimlik Numarası yazılı olmalıdır. Özel kimlik belgesi olarak nüfus cüzdanını veya pasaportunu sınav günü yanında bulundurmayan aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur." ÖSYM BAŞKANLIĞI

2011 YGS Sınava Giriş Belgesi

2011 ÖSYS Başvuru kılavuzunda 2011 YGS sınav giriş belgelerinin adreslere gönderilemeyeceği açıklandı. Adaylar sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilirler. Söz konusu açıklamanın ayrıntıları şöyle:

Bu belgeyi, T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edininiz. Belgenin üzerinde sınava gireceğiniz merkez, bina, salon bilgileriniz ile fotoğrafınız bulunmaktadır. Sınava gireceğiniz binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmeniz sınav günü size kolaylık sağlayacaktır.

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Bu belgelerini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir.

NÜFUS CÜZDANI VEYA PASAPORT

Sınava girebilmeniz için 2011-YGS Sınava Giriş Belgesinden başka, Nüfus Cüzdanı veya pasaportunuz da yanınızda bulunmalıdır. Nüfus Cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalıdır. Üzerinde fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir.

Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, 2011-YGS'ye alınmayacaktır. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı halde sınav merkezi yöneticilerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Başkanlığınca geçersiz sayılacaktır.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekmektedir. Sınavda kullanılacak gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş, saat) ile şekerleme ve peçete bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

 Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak; çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooş vb. cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz sınav binasına kesinlikle alınmayacaktır. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Hiçbir aday 2011-YGS Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez.

Bu sayfadaki içeriği Facebooktaki arkadaşlarınızla paylaşmak için lütfen aşağdaki paylaş bağlantısını tıklayınız... Paylaş

Etiketler

2011 YGS Sınavına giriş belgem gelmedi. Ne Yapmalıyım?, 2011 YGS Sınavına giriş belgesini nerden alabilirim, 2011 YGS Sınavına giriş belgemi kaybettim. Ygs sınav giriş yerleri

Bu haber toplam 5537 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.