1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. 2011 SBS - İllere Göre Kız Meslek Liselerinin Taban Puanları

2011 SBS - İllere Göre Kız Meslek Liselerinin Taban Puanları

İllere göre Kız Meslek Liseleri Kontenjan Ve Tercih Listeleri yayımlandı. 2011 OGES tercih listelerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz...

A+A-

2011 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGES) İllere göre Kız Meslek Liseleri Kontenjan Ve Tercih Listeleri yayımlandı. 2011 OGES tercih listelerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz...

2011 Kız Meslek Liseleri Tercih Listeleri için tıklayınız

http://oges.meb.gov.tr/

2011 Kız Meslek Liseleri Tercih Listelerini incelerken aşağıdaki açıklamaları esas alınız

1) Bünyesinde pansiyon bulunan okulları kazanan öğrenciler, bu sınavda aldıkları puana göre yapılacak sıralama ile pansiyonda mevcut boş kontenjan çerçevesinde yatılılık imkanlarından yararlandırılabilecektir.

2) Mülakat ve Beden Yeterliği sınavı sonuçlarına göre öğrenci alınan Denizcilik alanına kontenjanın 2 (iki) katı kadar yerleştirme yapılacaktır. Bu öğrenciler, okulda yapılacak mülakat ve beden yeterliliği sınavında başarılı olmaları ve sağlık durumlarının denizcilik eğitimine elverişli olduğuna dair Sağlık Bakanlığı Sahil ve Hudutlar Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş resmi ve özel sağlık kurum/kuruluşlarından alınacak "Gemi Adamları Sağlık Raporu" ile belgelendirmesi durumunda kesin kayıt yaptırmaya hak kazanacaklardır.

3) Mülakat sınavı sonucuna göre öğrenci alınan Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Eğlence Hizmetleri, Gazetecilik Alanı, Gıda Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri ile Yiyecek İçecek Hizmetleri alanlarına kontenjanın 2 (iki) katı kadar yerleştirme yapılacaktır.

4) Özel yetenek sınavı sonucuna göre öğrenci alınan Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi Alanının Ayakkabı Modelistliği Dalı, Saraciye Modelistliği Dalı, Grafik ve Fotoğraf Alanı, İnşaat Teknolojisi Alanının Restorasyon Dalı, Kuyumculuk Teknolojisi Alanı, Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı, Sanat ve Tasarım Alanı ile Radyo Televizyon Alanının Grafik Animasyon Dalı ile Protokollü okulların ilgili alanlarına kontenjanın 2 (iki) katı kadar yerleştirme yapılacaktır.  

Bu haber toplam 9243 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.