1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. 2010 ÖSYS Tercih Kılavuzunda Yeni Bir Hata Daha

2010 ÖSYS Tercih Kılavuzunda Yeni Bir Hata Daha

2010 YGS ve LYS tercih kılavuzu yayımlandığından beri başarı sıralarındaki yanlışlıklara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bir çok sınıf öğretmenliği bölümü İ.Ö başarı sırası noraml öğretime göre çok daha yüksek...

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


2010 YGS ve LYS tercih kılavuzu yayımlandığından beri başarı sıralarındaki yanlışlıklara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Daha önce 49 bölümün başarı sırasında ve MF-4 puanlarının hesaplanmasında hata yapıldığı ÖSYM tarafından kabul edilmişti. Ancak kılavuzda yeni bir hatanın daha yapıldığı fark edildi.

Aktüel Psikoloji Genel İçerik Editörü Maruf BEÇENE, 2010 ÖSYS tercih kılavuzunda Eskişehir Osmangazi Üniv. Sınıf Öğretmenliği bölümünün başarı sırasıyla ilgili bir hatanın yapıldığını tespit ettiklerini söyledi. ÖSYM tarafından açıklanan düzeltilmiş başarı sıraları tablosunda söz konusu bölümle ilgili bir bilgiye rastlamadıklarını açıklayan Maruf BEÇENE, kılavuzda yapılan hata ile ilgili şunları söyledi:

"Bir ziyaretçimizin Eskişehir Osmangazi Üniv. Sınıf Öğretmenliği bölümüne yerleşme olasılığı ile ilgili sorusunu yanıtlamak amacıyla bölümün başarı sırasını incelerken hatanın yapıldığını fark ettik. Söz konusu Sınıf Öğretmenliği bölümünün ikinci öğretim başarı sırası normal eğitime göre iki kat daha yüksek. 2010 ÖSYS tercih kılavuzu ve tercih rehberinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünün normal eğitim için başarı sırası 0,12'lik dilimde 80500 0,15'lik dilimde ise 103000 olarak gözükmekte. Aynı bölümün ikinci öğretim başarı sırası ise 0,12'lik dilimde 51600  0,15'lik dilimde ise 68600 olarak gözükmektedir. Normalde tersi bir durum olması gerekir. Bu tabloya göre puanı yüksek olan öğrenciler Eskişehir Osmangazi Üniv. Sınıf Öğretmenliği İ.Ö. bölümüne daha zor yerleşebilirler. Oysa İ.Ö her zaman normal eğitimden daha düşük puanla öğrenci kabul etmektedir. Yapılmış olan bu hata ÖSYM'nin düzeltilmiş başarı sıraları tablosunda da yer almamaktadır."



Sınıf Öğretmenliği Normal ve İkinci öğretim başarı sıralarında aşağıdaki bölümler için benzer hatalar yapıldığı gözükmektedir.

Buna benzer kafa karıştırıcı bir çok sorun var 2010 ÖSYS tercih kılavuzlarında. güvenilir bir kurum olarak bilinen ÖSYM'nin ard arda hatalarının fark edilmesi adaylarda çeşitli endişelere yol açmaktadır. Bu durum aynı zamanda ÖSYM'nin hukuki olarak çeşitli konularda sıkıntıya düşmesine de neden olabilir.  Ancak durumdan en çok etikilenen şüphesiz tercih yapacak olan adaylardır. Bu tür sorunlardan en az etkilenmek için adayların tercihlerini son güne bırakmadan bir uzman desteğine başvurmalarında yarar vardır.

Bu haber toplam 7988 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum