2010 Çocuk Gelişimi Konferansları Başlıyor
Dünyanın en saygın çocuk gelişimi uzmanlarından biri olan Prof. Dr. Cynthia García Coll, alanındaki uzmanlığını, 2-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü Çocuk Gelişimi Konferanslar Serisi’nde, eğitimciler, öğrenciler, veliler ve akademisyenlerle paylaşacak.
ABD’nin Ivy League üyesi üniversitelerinden biri olan Brown Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cynthia García Coll, Nisan ayı boyunca devam edecek konferanslar serisi için Bahçeşehir Üniversitesi’ne konuk oluyor.
Bahçeşehir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nün düzenlediği konferanslar serisi 2 Nisan 2010 tarihindeki “Çocuk Eğitiminde Ailenin Rolü” konferansı ile başlayacak. Brown Üniversitesi’nde eğitim, psikoloji ve pediatri üzerine çalışan Prof. Dr. Cynthia García Coll Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki çocuk gelişimi temalı konferanslarına 9 Nisan’daki “İyi Bir Genç Nasıl Yetiştirilir?” ve 12 Nisan’daki “Çocuk Gelişimi Kuramları: Dünü, Bugünü, Yarını” ile devam edecek.
Yüksek lisans derecesini Florida Üniversitesinden, doktora derecesini ise 1982’de Harvard Üniversitesinden alan Prof. Garcia Coll’un yayımlanmış 6 kitabı var. Çocuk gelişiminde sosyokültürel ve biyolojik etkiler üzerine 100’ün üstünde makale yayımlayan Prof. Garcia Coll, bu çalışmalarda özellikle risk popülasyonları ve azınlıklar üzerine eğilmiş.
Kariyeri boyunca Child Development, Development and Psychopathology, Infant Behavior and Development, Infancy and Human Development gibi birçok saygın akademik derginin yazı kurulunda yer alan ve halen Developmental Psychology dergisinde editörlük yapmakta olan Prof. Garcia Coll, bu çalışmalarından edindiği tecrübeleri de 19 Nisan’da düzenlenecek olan “Bir Editörün Gözünden Akademik Yayın Yapmanın Sırları: Sosyal Bilimciler İçin Öneriler” konferansı ile akademisyenlerle paylaşacak.
Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü Çocuk Gelişimi Konferanslar Serisi :
Çocuk Eğitiminde Ailenin Rolü
İyi yetişen gençler ve çocuklar sadece kendilerine değil ailelerine, çevrelerine ve uluslarına da fayda sağlarlar. Bu konferansta, akademik, sosyal ve duygusal olarak iyi gelişimsel sonuçlar elde etmek için ebeveynlerin ne yapması gerektiğini ve nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatan bir çocuk gelişimi perspektifi aktarılacak.
Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, B-Konferans Salonu
02 Nisan 2010
14.30-16.30
İyi Bir Genç Nasıl Yetiştirilir?
Modern hayatın paradokslarından biri de bir çok duygusal ve sosyal sorunun ergenlikte başlayıp uzun vadeli sonuçlara sebep olmasıdır: yeme bozukluğu, depresyon, kendini zarar verme, madde bağımlılığı vs. Ergenlik çağındaki çocukların deneyim kazanmasını nasıl sağlarız? Onlara kendi ayakları üstünde durmalarını sağlayacak şekilde nasıl destek oluruz? Bu konferansa Ergenlik çağındaki çocukların gelişimsel ihtiyaçları ve bunların karşılanmasında toplumun rolü üzerine teori ve araştırmalar konu olacak.
Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, B-Konferans Salonu
9 Nisan 2010
14.30-16.30
Çocuk Gelişimi Kuramları: Dünü, Bugünü, Yarını
Çocuk gelişimi başlığında akademik çalışmalar 1800’lerin ortasında başladı. Bu dönem ilk kez çocukların ve ergenlerin bilimsel araştırmaya değer olduğunun düşünüldüğü bir dönemdir. Fakat çocuklara ve ergenler hakkında düşünüş biçimi zaman içerisinde büyük değişikliklere uğradı. Peki bir yol katedildi mi? Bu konferansta 150 yıllık çocuk gelişimi araştırmaları eleştirel bir gözle masaya yatırılacak.
Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, Fazıl Say Salonu
12 Nisan 2010
14.30-16.30
Bir Editörün Gözünden Akademik Yayın Yapmanın Sırları: Sosyal Bilimciler İçin Öneriler
Bir eleştirmen ve akademik dergi ve kitap editörü olarak, bir çok iyi projenin hak ettiği noktaya gelmediğine tanık oldum. Bunların bazıları teorik ve yöntemsel kusurlar yüzünden reddedilirken, aslında sağlam bilimsel temelleri olan diğerleri de tarz ve sunumdaki sorunlar yüzünden reddediliyor. Nerede yayın yapmalısınız? Başarılı bir metin nasıl yazılır?
Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, Fazıl Say Salonu
19 Nisan 2010
14.30-16.30
Kaynak: kadinvizyon.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.