2. EĞİTİM PSİKOLOJİSİ SEMPOZYUMU

2. EĞİTİM PSİKOLOJİSİ SEMPOZYUMU
18-19 Nisan, 2009 tarihlerinde gerçekleşecek olan eğitim psikolojisi sempozyumunun ikincisinde, öğretim ve özel eğitimde yeni paradigmalar ve uygulama modelleri üzerinde düşünüp tartışma hedefleniyor.

Davet Metni


İstanbul Kültür Üniversitesi, Psikoloji bölümü olarak düzenlediğimiz II. Eğitim Psikolojisi Sempozyumunda sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Bu seneki sempozyumun konusunu “Öğrenme ve Öğrenme Bozuklukları” olarak kararlaştırdık.

Öğrenme, birey olma sürecinin bir parçası. Deneyimler sonucunda davranışlarımızda meydan gelen sürdürülebilir ve kalıcı değişikliklerin hepsi öğrenme olgusunu açıklıyor. Dolayısıyla öğrenmenin nasıl oluştuğu ve hangi koşullarda engellenip, hızlandırılabileceği gibi konuları, misyonu “davranışları, değerleri ve düşünce sistemleri ile çağdaş insan modeli oluşturmak” olan tüm eğitim kurumlarının dikkatle izlemesi gerekiyor.

Meslek hayatımızda, normal eğitim kurumlarında - zekası yaşıtlarının üstünde olsa da - dinleme, düşünme, anlama, kendini ifade etme, okuma - yazma veya matematik becerilerinde yaşıtlarına ve zekasına oranla düşük başarı gösteren, başka bir deyişle özel eğitime ihtiyacı olan pekçok vaka ile karşılaşabiliyoruz. Dünyayı bu çocukların gözüyle tanımlayabilmek, öncelikle öğrencinin öğrenme sorununun fiziksel ve sosyo-psikolojik alt yapısını anlamayı gerektiriyor.

İşte bu nedenlerle, 18-19 Nisan, 2009 tarihlerinde gerçekleşecek olan eğitim psikolojisi sempozyumunun ikincisinde, çağdaş eğitim ve sorunlarının yanı sıra eğitim, öğretim ve özel eğitimde yeni paradigmalar ve uygulama modelleri üzerinde düşünüp tartışmayı hedefliyoruz.

Sempozyumda, çağdaş eğitim ve sorunları, öğretmen-öğrenci ilişki modelleri, kaynaştırma sınıfları, öğrenmeyi öğrenme, yaratıcılık ve yaratıcı drama konularının yanı sıra özel eğitim alanına giren; otizm ve otistik çocuklar, çoklu zeka, hiperaktivite ve dikkat, üstün zekalıların eğitimi, spastiklerde oyunla eğitim, engellilerde konuşma bozukluğu gibi konular işlenecek.

 

Sempozyum sürecinde beğeneceğinizi umduğumuz bir mini konser ve bale gösterisi de sunulacak.

Oturum Başlıkları

Çağdaş Eğitim ve Sorunları

Öğrenci İlişkilerinin Öğrenme Üzerindeki Etkisi

Öğrenmeyi Öğrenme

Yaratıcılık

Yaratıcı Drama

 

Bireysel Tebliğler

Özel Eğitim

Özel Öğrenme Bozukluğu ve Özel Eğitim

Otizm ve Otistik Çocuklar

Çoklu Zekanın Öğrenmeye Etkisi

Ergenlik Dönemi Özelliklerinin Öğrenmeye Etkisi

Hiperaktivite ve Dikkat

Üztün Zekalıların Eğitimi

Spastiklerde Oyunla Eğitim

Engellilerde Konuşma Bozukluğu

İLETİŞİM

Öğr. Gör. Zeynep Oktuğ

Arş. Gör. Melis Seray Özden

E-posta: [email protected] This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it

 

Tel: +90 (212) 498 43 46

 +90 (212) 498 45 48

Faks: +90 (212) 465 83 10

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 6851 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.