1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 16. Sosyal Psikiyatri Kongresi Başladı

16. Sosyal Psikiyatri Kongresi Başladı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği (TPD) organizasyonunda 16. Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi başladı.

A+A-

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği (TPD) organizasyonunda 16. Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi başladı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKU) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim dalı tarafından 16.Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongre'si öncesi ZKÜ Öğretim Üyeleri Doç.Dr Numan Konuk, Pof.Dr. Işıl Sayıl ve Prof.Dr. Oğuz Berksan tarafından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda sosyal psikiyatri hakkında ve toplumun sosyal psikolojisi adı altında bilgiler verilirken, sosyal yaşamın gerekleri ve toplum içindeki bireye düşen sorumluluk hakkında basına açıklama yapıldı.

Basın toplantısının ardından Tarihi Cinci Han'da yapılan Kongrenin açılış konuşmasını yapan ZKÜ Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Kongre Başkanı Doç. Dr. Numan Konuk, "Psikiyatri alanına

işinin ehli olmayan kişilerin müdahalesi yoğunlaştı" dedi. Doç Dr. Konuk, son zamanlarda basın aracılığı ile bir çok intihar vakalarına tanık olduklarını ve bu yüzden kongrenin temasını eğitim olarak belirlediklerini söyleyerek, "Hukuktan, Basına, Kolluk kuvvetlerden, sağlık alanına kadar bir çok kurumda psikiyatri alanında kesişmeler bulacaksınız. Kongremizde kurumlar arasında kurulacak iletişim açısından önemli notlar iletilecektir. Burada verilecek eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum. Kongremizin başarılı olacağına inanıyorum. Yerel yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum" diye kaydetti. Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Oğuz Berksun ise konuşmasında, Derneğin çok disiplinli çalıştığını, hasta ve hasta yakınlarını içinde barındırdığını ve psikiyatri alanında bir çok üyeleri ile psikiyatristlerin bulunduğunu belirtti.Kongrenin son konuşmacısı, Karabük Valisi Nurullah Çakır, Kongrenin Safranbolu'da yapılmasının çok anlamlı olduğunu söyleyerek, "Geleceğe yön verecek vizyon oluşturacak böyle bir kongrenin ilimizde yapılmasından dolayı çok onur duydum. Özellikle soyutu ve somutu ile sağlıklı bir yaşam kenti olan, geçmişten geleceğe kültürel anlamda büyük değerler aktaran Safranbolu'da yapılması bizleri çok mutlu etti. Karabüklüler, hekimlerimiz, eğitimcilerimiz böyle bir fırsatı kaçırmayacaklardır ve ben basın aracılığı ile buradan sesleniyorum, benim bu söylediklerimi mutlak mesaj olarak alacaklar ve kongreye katılım sağlayacaklardır. Bir daha böyle değerli hocaların değerli uzmanların bir arada bulunması ve bilgileri paylaşmaları zor olur bunu değerlendireceklerine inanıyorum" diye kaydetti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Adnan Ziyalar ve Prof. Dr. Ahmet Çelikkol'a Psikiyatri alanında yaptıkları çalışmalardan dolayı, ZKÜ Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Kongre Başkanı Doç. Dr. Numan Konuk tarafından plaket verildi. 3 gün sürecek Kongrede, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Işık Sayıl ve çok sayıda Hekim ve Eğitimci hazır bulundu. İHA

Bu haber toplam 9452 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.