140 ve 180 barajı için Kaç Net Lazım?

140 ve 180 barajı için Kaç Net Lazım?
YGS sınavı 12 Mart 2017'te yapıldı. Adayların merak ettiği soruların başında 2017 YGS'de 140 ve 180 barajını aşmak için tahmini olarak kaç net yapmaları gerektiğidir. İşte ayrıntılar...

2017 YGS SONUÇLARI AÇIKLANDI. SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

YGS sınavı 12 Mart 2017'te yapıldı. Adayların merak ettiği soruların başında 2017 YGS'de 140 ve 180 barajını aşmak için tahmini olarak kaç net yapmaları gerektiğidir. İşte ayrıntılar...

140 BARAJI NASIL AŞILIR?

YGS'DE Baraj puanlarını geçmek için toplam kaç net yapılması gerekiyor?

Öğrenciler 160 soruda 20 net yaptıklarında alacakları puan 150 oluyor. 150 puanla Açık Öğretim Fakültesi bölümlerine girebilirken, LYS sınavına giremiyor. LYS sınavına girebilmek için sınava giren öğrenciler en az 32 net yapması gerekmektedir. 32 net yapan öğrencinin puanı 180 olmaktadır.

[PAGE]

YGS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

YGS’de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme hakları bulunmamaktadır. YGS puanı 150’nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı hesaplanmayacaktır. 

YGS’de 150,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS’lere girme hakkı kazanacaktır. YGS’de 180 ve üzeri puan alanlar, hem ön lisans programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm spektrum bozukluğu), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS’lere başvurabileceklerdir.

[PAGE]

YGS SINAVINA GEÇ KALAN ÖĞRENCİLERİN DURUMU

Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilerin, YGS'ye geç kaldıkları için giremeyen  öğrencilerle ilgili sorusu üzerine, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) rapor  hazırladığını söyledi.

Çalışmanın sürdüğünü ifade eden Yılmaz, "KDK'nın raporu henüz çıkmadı,  inceleme yapacak. İnceme yaptıktan sonra KDK tarafından verilen raporların,  hükümlerin, diğer kamu kuruluşları tarafından uygulanması lazım. Bakalım bir  raporunu versin. Raporunu verdikten sonra da yeniden bir değerlendirme  yapılabilir. 'KDK raporu bir çözüm olacaktır' diye düşünüyorum. KDK çok saygın  bir kurum. Çok değerli hukukçular var. Başkanı ve üyeleri, her birisine sonsuz  güveniyoruz. Onların vereceği karar, bu konudaki sorunu herkesin kabul  edebileceği bir noktada çözüme kavuşturacaktır. Önce rapora bakalım. Çünkü bir  sınav yapıldı, 'yeni bir sınav yap' denildiğinde acaba önde, arkada sıralama  önemli biliyorsunuz. KDK raporunu beklemek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

[PAGE]

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı  değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve  fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak. YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların,  YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme  hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili  yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve  daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde  edecek.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C.  kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin"https://sonuc.osym.gov.tr"  internet adresinden mobil uygulamalarından öğrenebilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse  LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 4-17 Nisan'da alınacak.

 

Kaynak:Aktüel Psikoloji

Bu haber toplam 594824 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
42 Yorum