13. Rehberlik Sempozyumu Gerçekleşti

13. Rehberlik Sempozyumu Gerçekleşti
13.Sü Düzenlenen Rehberlik Sempozyumu; Bu Yıl Özel ALEV Okulları'nın Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Yankı Yazgan'ın konuşmasıyla açılan 13. Rehberlik Sempozyumu; "Eğitimden Yansıyanlar" temasıyla çok sayıda uzmanı bir araya getirdi.

Rehberlik alanının gelişimine katkıda bulunma hedefiyle gerçekleştirilen 13. Rehberlik Sempozyumu; okullardaki psikolojik danışma, rehberlik hizmetleri kapsamında ortaya koyulan tüm çalışmalara yönelik bilimsel uygulama ve deneyimlerin paylaşılması ile bu alanda çalışan uzmanlar arasında işbirliğini sağlamayı amaçlıyor. Bu yıl Özel ALEV Okulları'nın ev sahipliğini yaptığı sempozyum, tüm Türkiye'deki Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) ve Psikoloji bölümü mezunları, öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımıyla geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti.

Rehberlik alanındaki güncel uygulamalar üzerine yoğunlaşan 13. Rehberlik Sempozyumu'nda; anaokulu, ilköğretim ve lise düzeyinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetlerinde uygulanan farklı yaklaşım ve bilimsel çalışmalar paylaşıldı. Sempozyumda, bildirilere, panellere ve atölye çalışmalarına da yer verildi.

"Eğitimden Yansıyanlar" temasıyla gerçekleştirilen sempozyum; çocuk, genç ve erişkin psikiyatrisi alanında uzman hekim Prof. Dr. Yankı Yazgan'ın konuşmasıyla açıldı. Tourette sendromu, otizm, dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğu gibi alanlarda kapsamlı klinik çalışmaları gerçekleştiren ve moleküler genetik, beyin görüntülemesi gibi teknikleri kullanarak, okul ya da kasaba gibi toplumsal birimlerde ruh sağlığını düzeltici çalışma modelleri geliştiren Prof. Dr. Yazgan; 1979'dan bu yana çok sayıda gazete ve dergide toplumun bilimi daha iyi anlamasına dönük yazılar kaleme aldı. Prof. Dr. Yankı Yazgan; aynı zamanda Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yale Child Study Center'da öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Özel ALEV Okulları'nın ev sahipliğindeki 13. Rehberlik Sempozyumu; 9 uzmanın gerçekleştirdiği atölye çalışmaları ve bildiri sunumlarıyla devam etti. Sempozyum; Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin'in "Nöropsikolojik Okul Modeli" konulu paneliyle sona erdi

Bu haber toplam 5095 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.