1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 10.Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi

10.Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi

10.Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi 08 -12 aralık 2009 tarihlerinde Antalya Bellek'te düzenlenecek. Kongreyle ilgili ayrıntılar şöyle:

A+A-

Sizlere 10. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresinin ilk duyurusunu yapmamızın üzerinden aylar geçti. Büyük bir heyecan ve motivasyon ile hazırlıklarını sürdürdüğümüz kongemizin gerçekleşmesine birkaç ay kaldı. Bu süreç içerisinde uyku tıbbı camiası olarak acı bir kayıp yaşadık. Dünya uyku tıbbının duayeni, Türk uyku tıbbının kurucusu değerli hocamız Prof. Dr. İsmet Karacan’ı kaybettik. Ailesine ve uyku tıbbı camiasına başsağlığı diliyoruz. Türk Uyku Tıbbı Derneği başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin çok yerinde önerileri ile sevgili hocamızın anısına kongrenin ilk günü bir anma paneli düzenleyeceğiz. ‘’İsmet Karacan’ı Anma Paneli’’ isimli bu panelde sevgili hocamız ile birlikte çalışmış olan ülkemizin değerli bilim insanları; hem İsmet Karacan hocamız ile ilgili anılarını bizlerle paylaşacaklar hem de uyku tıbbının dünyada ve ülkemizde dününü, bu gününü, yarınını tartışacaklar.

Web sayfasında yayımlanan bilimsel programda da görüleceği üzere kongremizde, uyku tıbbı ile aktif olarak ilgilenmek isteyen hekimlere yönelik "Uykuda solunum bozuklukları-Teşhisten tedaviye " ve "Polisomnografi ve diğer tanı yöntemleri " ile uyku teknisyenlerine yönelik standart kursumuzun dışında "Acil Yardım Kursu" gibi kurslar ile katılımcıların bilgi ve becerilerini geliştirip pekiştirme hedeflendi. Uyku teknisyenlerine yönelik olarak ilk defa düzenlenecek olan bu ‘’Acil Yardım Kursu’’nun bu konuda önemli bir gereksinimi karşılayacağını ve uyku teknisyenlerinin günlük pratiklerine önemli katkılar sunacağını umut ediyoruz. Bu kurs sonrası katılan uyku teknisyenlerine katılım sertifikası verilecektir.

Uyku tıbbının ayrı bir anabilim dalı olması konusundaki kararlılığımız güçlenerek devam etmektedir. Gerek bu güne kadar ülkemizde uyku tıbbı konusundaki gelişmeler gerek dünyada uyku tıbbının izlediği istikamet bizleri bu uzun soluklu perspektifimizde daha azimli ve daha umutlu kılmaktadır. Gelişen tanı olanakları ile her geçen gün sayısı artan, yeni klinik durumların tanımlandığı uyku tıbbının daha da gelişmesi ve bu konudaki güçlü taleplere yanıt verebilmesi ancak bu disiplinin kendisini net olarak tanımlaması ile mümkün olacaktır. Bizler, uyku tıbbına gönül ve emek veren bilim insanları olarak uyku tıbbının anabilim dalı çatısı altında sağlıklı ve güçlü bir gelişme göstereceğine olan inancımızı koruyoruz. Bu inançla içinde bulunduğumuz 2009 yılı da uyku tıbbında temel eğitim taslağının oluşturulması, eğitimde sürekliliğinin sağlanması, bilimsel çalışmaların artırılması, tanı ve tedavi uygulamalarında standartların geliştirilmesi ve yerleştirilmesi ile ilgili çalışmalarımız önceliklerimiz olacaktır.

Bilimsel ve sosyal içeriğini beğeneceğinize inandığımız 10. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi’nde birlikte olmak dileği ile.

Saygı ve sevgilerimizle;

Doç.Dr. Hikmet YILMAZ
10. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi Başkanı


Kongre Yeri
Kongre merkezi olarak, Antalya Belek' teki Maritim Pine Beach Otel seçilmiştir. Otelde her şey dahil sistemi uygulanmaktadır.

Kongre Dili
Kongre dili Türkçe ve ingilizce’dir. Simultane tercümeler A salonu’ nda olacaktır.

Davet Mektubu

Çalıştıkları kurumdan izin alarak kongreye katılmak isteyen katılımcılar web sayfası üzerinden davet mektubu alabileceklerdir. Bu mektup sadece katılımcının bağlı bulunduğu kurumdan izin alabilmesine yardımcı olmak amacını taşımakta olup, katılımcıya hiçbir maddi destek sağlamayacaktır. Davet mektubunu almak için katılımcının kongreye kaydını yaptırmış olması gerekmektedir.

Sunu Olanakları
Kongre süresince sunumlar barkovizyon kullanılarak gerçekleştirilecektir. Slayt odası, kongre süresince sunumlarını kontrol etmek isteyen konuşmacıların hizmetinde olacaktır. Sununun kişisel bilgisayarlarda getirilmesi durumunda, sunu görevliler tarafından kongre bilgisayarına aktarılacaktır. Sunu sonrası istenirse, konuşmacıların gözetiminde silinecektir.

Kurs Bilgileri
Kurslar eş zamanlı olarak 09 Aralık 2009 tarihinde olacaktır. Uykuda Solunum Bozuklukları - Teşhisten Tedaviye, Polisomnografi ve Diğer Tanı Yöntemleri konulu 2 ayrı kurs düzenlenmiştir. Kurslara katılım kayıt ücretine dahildir.

Kurslara kayıt yaptırmak isteyenlerin duyurudaki katılım formunun ilgili bölümünü işaretleyip organizasyon sekreteryası Burkon Turizm & Kongre’ ye fakslaması veya web sayfasındaki formu doldurup göndermesi gerekmektedir.

Kurs kitabı kursa katılacağını daha önceden bildiren kişilere temin edilecektir. Kongre esnasında gelen kurs katılım taleplerine kitap temin edilemeyecektir.

Teknisyen Kursu Bilgileri
Teknisyen kursu 09 Aralık 2009 tarihinde olacaktır. Kurslara katılım kongre kayıt ücretine dahildir. Teknisyen kursu iki gün yapılacaktır. İlk gün genel uyku hastalıkları ile ilgili temel bilgiler işlenilecek, ikinci gün ise tüm gün süresince acil yardım kursu yapılacaktır. Kursa katılanlara kurs sonunda sertifika verilecektir.

Kongre Desteği
TUTD tarafından aşağıdaki kriterler doğrultusunda kayıt ve konaklama desteği verilecektir. Türk Uyku Tıbbı Derneği, Kongre Bilimsel Kurulu tarafından seçilmiş ve sunulacak bildirilerin birinci isim araştırmacısına kongre kayıt desteği verilecektir, ayrıca sıralamada ilk 10’a giren bildirilerin birinci isim araştırmacısına konaklama desteği de sağlayacaktır. Sözü edilen kayıt ve konaklama desteğini alabilmek için araştırmacının 35 yaşından küçük olması ve TUTD üyesi olması gerekmektedir.

TUTD tarafından 12. Temel Uyku Tıbbı Kursu' nda yapılan sınav sonucunda ilk 3’e giren katılımcıların kongre kayıt ve konaklamaları TUTD  tarafından sağlanacaktır.

Uzmanına Danış Toplantısı
Uzmanına danış toplantılarına katılım, kongre kayıt ücretine dahildir.

Bildiri kabul yazıları:
Bildiri kabul yazılarının, indirimli kayıt konaklama tarihinden sonra tebliğ edilmesi durumunda, bildiri sahipleri yine indirimli fiyatlardan yararlanabilecektir.

Kayıt Masası
12 - 08 Aralık 2009 tarihlerinde 07:00-01:00 arası hizmet verecektir.

Kimler Katılmalı
Uyku bozuklukları, tanı ve tedavi aşamasında farklı uzmanlık dallarından hekimlerin karşısına gelmektedir. Son yıllarda yaşanan bilimsel gelişmelerle birlikte uyku tıbbının multi-disipliner yapısı ve birçok uzmanlık dalının işbirliği içinde çalışmasının gerekliliği giderek daha iyi anlaşılmaktadır. Bu bakış açısıyla düzenlenen kongre programı, farklı uzmanlık dallarından hekimlerin bilimsel bilgi ve deneyimlerinin paylaşımını sağlamayı hedeflemiştir.

Özellikle, Diş Hekimliği, Fizyoloji, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Nöroloji, Pediatri, Psikiyatri anabilim dallarından hekimlerin ve uyku tıbbıyla ilgili teknisyenlerin kongreye katılımlarının gerek kendi bilimsel eğitimleri, gerek uyku tıbbının gelişimi açısından yararlı olacağına inanıyoruz.


ÖNEMLİ TARİHLERİ

Kayıt ve Giriş İşlemleri : 8 Aralık 2009

Kongre Tarihi: 8-12 Aralık 2009

İndirimli Kayıt Son Tarihi: 23 Ekim 2009

Bildiri Son Gönderme Tarihi : 1 Kasım 2009


Bilimsel İletişim

Uzm. Dr. Hikmet Fırat
Kongre Sekreteri

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim & Araştırma Hastanesi
Göğüs Hastalıkları Kliniği / Uyku Bozuklukları Merkezi - Ankara
[email protected]
T. 0312 5962783 - 84 - 85
Gsm: 0532 334 53 55

Organizasyon Sekretaryası

Burkon Turizm Kongre

Çekirge Cd.No:51/C Bursa

T : 0 224 233 40 00

F : 0 224 233 80 00

e-posta : [email protected]

Ayrıntı bilgi için tıklayınız

Bu haber toplam 6766 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.