1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Tek seansla sigaraya elveda

Tek seansla sigaraya elveda

Özel Avrupa Şafak Hastanesi'nde bir süredir soğuk lazer uygulamasıyla kişilerin sigarayı bırakmalarına yardımcı olan Psikolog Müge Emeksiz, yeni yılın ilk gününden sonra randevu defterlerinin dolduğunu söyledi.

A+A-

2009'a girdikten sonra 'yeni bir yıl, yeni bir hayat' sloganıyla sigaraya elveda demek için sigarayı bırakma merkezlerine koştu.

Özel Avrupa Şafak Hastanesi'nde bir süredir soğuk lazer uygulamasıyla kişilerin sigarayı bırakmalarına yardımcı olan Psikolog Müge Emeksiz, yeni yılın ilk gününden sonra randevu defterlerinin dolduğunu söyledi.

Her yıl 3 milyondan fazla insanın sigarayı bırakmaya çabaladığına, ancak sigaranın bağımlılık halini alması halinde iradeyle bırakılmasının   zorluğuna dikkat çeken Psikolog Emeksiz, 'Uyguladığımız soğuk lazer yöntemi önemli bir bırakma aracı. Psikolog olduğum için terapi sırasında hastalarla konuşuyor, etkinliği  artırmaya çalışıyorum' dedi.

37 NOKTADA UYGULAMA

Vücudun 37 noktasına soğuk lazer uyguladıklarını belirten Psikolog Emeksiz tedavi yöntemini şöyle anlattı:
Soğuk lazer ışığıyla vücuttaki belirli enerji noktalarını uyararak endorfin (mutluluk hormonları) salgılanmasını artırıyoruz. Daha sonra nikotin   seviyesini düşürüyor, endorfin   seviyesini yükseltiyoruz. Sigara bırakma sürecinde nikotin bağımlılığından kaynaklanan 'irade gücü eksikliği',  'huzursuzluk hissi' lazer terapi   uygulandığında görülmüyor. 

15 GÜN PATLICAN YASAK 

* Soğuk lazer acı vermiyor.
* Tedaviye gelen kadınların yüzde 90'u, erkeklerin ise yüzde 85'i sigarayı bıraktı.
* Yaklaşık 45-60 dakika arası süren bir seans yeterli oluyor. Ama bazı kişiler ikinci bir seans talep edebiliyor.
* Soğuk lazer uygulamasının ardından kişilere psikolojik terapi de uygulanıyor. Bu uygulamayla normalde yaşanan yoksunluk sendromu yaşanmıyor.
* Kişilerin bu uygulamadan yararlanabilmeleri için öncelikle sigarayı gerçekten bırakma istemeleri gerekiyor.
* Psikolog Müge Emeksiz'in koyduğu tek yasak 15 gün boyunca, içinde bol miktarda nikotin barındıran patlıcan yenilmemesi.

Hayatım boyunca hiç içmemiş gibiyim
21 yıldır sigara içen Leman Yapman bırakmak için çok çaba harcamış ancak 2 saat sonra 1 sigara yakmaktan kendisini kurtaramamış. Yöntemi duyduğunda ikna olmadığını ancak bırakma isteği yüzünden gittiğini belirten Yapman, 'Seanstan sonra sanki hayatım boyunca tek bir sigara bile içmemişim gibi hissettim. Artık sabahları çok enerjik kalkıyorum, vücudumun yenilendiğini, hücrelerimin tazelendiğini hissediyorum' diye konuştu.

Bu haber toplam 22075 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
40 Yorum