Zihinsel engellilere 14 bin YTL

Buna göre Tatlıcadım'ın elde ettiği ikramiyeler Türkiye Jokey Kulübü'nün hesabında birikiyor.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Tatlıcadım adlı tayının kazandığı ikramiyeler, zihinsel engelliler vakıflarına bağışlanacak. Tatlıcadım'ın kazandığı ikramiyelerden, kesintiler sonrası kalan paradan engellilere bağışlanan miktar 14 bin YTL'yi bulacak.
Şahin'in basın müşaviri Murat Kul, dün Radikal'de yayınlanan ve Tatlıcadım'ın kazandığı ikramiyelerin henüz vakıflara aktarmadığı bilgisini içeren haberle ilgili açıklama yaptı. Kul, Şahin'in atı satın aldığını vurguladı.
Buna göre Tatlıcadım'ın elde ettiği ikramiyeler Türkiye Jokey Kulübü'nün hesabında birikiyor.
Kul, "Bunun anlamı, sayın Şahin'in ikramiyelerden tek kuruş kendi kişisel hesabına aktarmamış olmasıdır. Bundan sonra da her türlü ikramiyeden elde edilecek gelirin, bu ve benzeri vakıfların hesaplarına, eşit olarak yatırılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalı" dedi.
Kul'un verdiği bilgiye göre ocak ayında Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı ile Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı'na 4 bin 526 YTL bağış yapıldı. Son yarışlarda kazanılan 9 bin 300 YTL'lik ikramiye geliri de iki vakfa eşit verilecek

Kaynak: Radikal

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?